Laat je leiden

mantraZingen. Iedereen heeft zaken in zijn of haar leven waartegen je zegt daar ben ik niet goed in. Voor mij is dat zingen. Nu weet ik ook wel dat echt niet elke noot die ik zing vals is, maar als ik alleen zing vind ik het lastig toon en wijs te houden. Mensen die muzikaal zijn zeggen dan altijd: “iedereen is muzikaal”. Eerlijk gezegd heb ik dan de neiging te denken: ja dat zal wel, maar ehh dat geldt dan helaas niet voor mij. Afgelopen vrijdag heb ik met een groep mensen een mantra gezongen. Een mantra is een gezongen tekst met spirituele betekenis. Onderaan deze blog is de tekst en vertaling van de mantra opgenomen.

Overgave

Het gaat bij het zingen van een mantra niet primair om excellente zangkunst. Eerder gaat het over overgave. Voor mij gaat het ook me te laten leiden. Wanneer er anderen zijn die wel toon kunnen houden is het veel makkelijker te volgen. Wanneer je gezamenlijk zingt weet ik veel beter waar ik naartoe moet. Zo was het voor mij ook afgelopen vrijdag. En dan is het zo geweldig om te zingen. Onderdeel van het geheel zijn. Bijdrage wat ik kan en daar van genieten. Alleen al dat vond ik weer zo mooi te ervaren dat ik het ook met jou wil delen. Vooral ook om je op te roepen je mee te laten nemen op momenten dat jij denkt: dat vind ik lastig, dat kan ik niet zo goed. Ik weet zeker dat er altijd mensen zijn die jou kunnen en willen dragen, het gaat er vooral: laat jij het toe?

 

De Gayatri Mantra

 

Om Bhur Bhuvah Svah

Tat Savitur Varenyam

Bhargo Devasya Dhimahi

Dhiyo Yo Nah: Prachodayat

Vertaling: Door alle lagen van ervaring heen is dat

de ware aard die het bestaan verlicht, het Allerhoogste Ene.

Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie

de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden.

 

Een mantra zing je vele malen achter elkaar. De herhaling is bedoeld om de betekenis door te laten dringen en te ervaren. Een mantra als deze heeft vele betekenislagen en is niet zomaar in één keer te begrijpen. Voor een volgende blog 🙂

In het onderstaande geluidsfragment kan je een deel van de mantra zoals we die we afgelopen vrijdag hebben gezongen terugluisteren.

Opt In Image
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de rust in je hoofd blijven ervaren?  Activiteiten, tips en inzichten die je daarbij helpen. Zo kan je opgeladen de wereld tegemoet treden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.