Cliënt ervaringen Erwin Smidt psycholoog Amersfoort

Reviews relatietherapie

Na bijna 7 jaar samen erkenden we dat we oude patronen uit het verleden vertoonden en zich dat uitte in (communicatie) patronen in onze relatie waar we beiden last van hadden. Hierop hebben we samen de keuze gemaakt om een afspraak bij Erwin te maken. Erwin is een zeer toegankelijk persoon die je op je gemak weet te stellen, goed luistert, je de ruimte geeft en je professioneel begeleid. Betrokken, met soms een vleugje humor, geeft hij je een veilig gevoel en helpt hij op een fijne wijze met bruikbare tips. Wij hebben na een aantal waardevolle sessies onze onderlinge communicatie sterk verbeterd en we voelen ons weer veel veiliger en gemakkelijk bij elkaar, ook als we het even niet eens zijn. Wij zijn Erwin erg dankbaar en raden hem dan ook zeker aan!

 

Mark en Irene review relatie therapie Erwin Smidt 22/09/2020


Als jong stel is de twijfel erg groot wanneer je overweegt een relatietherapeut in te schakelen, dat is toch pas nodig als je al 30 jaar getrouwd bent en de sleur er in komt? Toch de stap gezet en enorm blij dat we dit gedaan hebben. Inzicht gekregen in de (soms destructieve) patronen die we samen hebben opgebouwd, opnieuw geleerd met elkaar te communiceren en concrete handvatten gekregen om er voor te zorgen dat problemen of irritaties direct aangepakt worden.

Kortom: beide weer heel veel zin om samen de toekomst tegemoet te gaan dankzij de hulp van Erwin!’

Sven en Charlotte Review relatie therapie Erwin Smidt 20/04/2020


Wij zijn ruim een jaar bij Erwin geweest voor relatietherapie en hebben hem ervaren als een persoon waarbij je je snel op je gemak voelt. Hij heeft ons gestuurd en begeleid in het vinden van belangrijke waardes in onze relatie. We kregen er weer hoop en zagen en waardeerden weer elkaars positieve eigenschappen. Met de handvatten die we bij Erwin hebben gekregen denken we nu op eigen kracht verder te kunnen!

Bas en Evelien Review relatie therapie Erwin Smidt 03/02/2020


Zoals gezegd heb ik de therapie als zeer fijn ervaren, en heb ook heel duidelijk het gevoel gehad dat je weet waar je mee bezig was, ik ervoer je als zeer professioneel. Maar ook betrokken. Ik denk dat je een goede mix hebt in je therapie tussen deze twee.

Ik ben je zeer erkentelijk voor je hulp, want hier is toch wel een groot wonder gebeurd.

 

Wout en Robert Review relatie therapie Erwin Smidt 24/12/2019


Erwin heeft ons geholpen om beter te communiceren met elkaar. Hij heeft ons onze valkuilen laten ontdekken en zeer bruikbare en concrete tips gegeven. Onze relatie gaat nu nog een laagje dieper. Erg dankbaar voor.

Johan en Marloes Review relatie therapie Erwin Smidt 07/11/2019


De sessies hebben mij opgeleverd dat ik mij durf uit te spreken, hier, in het moment. Wat mij erg is bijgebleven, is dat Erwin voor mij verwoordde: "Sabine, zodra jij stil wordt, heb je juist iets te zeggen." Naast veel kleine en grote inzichten in mezelf en in mijn vrouw, heeft dit inzicht ervoor gezorgd dat de communicatie tussen Diane en mij niet stopt bij onenigheid.

Sabine en Diane Review relatie therapie Erwin Smidt 31/10/2019


We were very pleased with the way you gave direction to and clearify our “problem”.

Speaking for myself, It did help me a lot to view things from other perspectives. It gives more

Inside information whats really going on, when certain things happens.

You did really help me with the advice that I should speak more with my heart and my feelings.

Mark en Pamela Review relatie therapie Erwin Smidt 14/08/2019


‘Door onze gesprekken met Erwin zijn wij ons bewust geworden van onze (communicatie)patronen. Erwin heeft ons geholpen deze te doorbreken’.

 

Sandra en Floris Review relatie therapie Erwin Smidt 22/03/2019


De sessies bij Erwin hebben we als warm en veilig ervaren. Erwin luistert zonder oordeel en kan de kern snel raken. We werden bewust van onze eigen patronen en kregen meer begrip voor onszelf en elkaar. Bepaalde situaties zoals een ziekte kan je in een relatie niet veranderen. Erwin heeft ons inzichten gegeven om de verbinding met elkaar weer terug te vinden. We staan weer in ons kracht en kunnen onze behoeftes duidelijker met elkaar bespreken.

Wijnand en Sara Review relatie therapie Erwin Smidt 22/01/2019


Nadat we enige tijd niet comfortabel in onze relatie zaten hebben we een afspraak met Erwin gemaakt. Wij hadden direct een goed gevoel over wat Erwin voor ons kon betekenen.  Wij hebben Erwin ervaren als toegankelijk, professioneel, sympathiek, bedachtzaam en doortastend. Na slechts 3 sessies en wat bijbehorend huiswerk hadden wij elkaar weer helemaal gevonden en was het comfort en de sprankel in onze relatie terug. We gaan er vanuit dat het nooit meer nodig is maar mocht dat toch het geval zijn, weten we Erwin te vinden.

Olivier en Cassandra Review relatie therapie Erwin Smidt 01/11/2018


Erwin heeft ons goed geholpen om met afstand naar onze communicatieproblemen te kijken. Hij geeft ruimte voor beide partijen en houdt de onderwerpen erg concreet.

Dat werkt heel prettig, en we zijn in korte tijd een heel eind gekomen!

Annemarie en Evert Review relatie therapie Erwin Smidt 11/09/2018


Door de combinatie van scherpe analyses en mensenkennis heeft Erwin in zo’n tien interactieve sessies onze relatie weer nieuw elan gegeven. Erwin heeft een plezierige actieve stijl (geen "wat denk je zelf methode"). Hij gaf ons inzichten in onze patronen en drijfveren. Tevens werden wij uitgedaagd gericht aan de slag te gaan met de opgedane inzichten. Omdat spanningen heel normaal zijn en horen bij een druk sociaal-maatschappelijk leven, is op deze manier elkaar opnieuw leren kennen binnen je relatie ‘good-value-for-money’.

Krista en Arjan Review relatie therapie 27/08/2018


"Erwin heeft ons goed en op korte termijn direct kunnen begeleiden in slechts vier afspraken, waarin we veel geleerd hebben over onszelf, in relatie tot elkaar en de patronen waar we ons in begeven. Hij doorzag ons vlot, waardoor de gesprekken nuttig waren. Vooraf twijfelde ik of het zin had om de kort beschikbare tijd (voor vertrek van werk in het buitenland) hiervoor te gebruiken, maar het was het dubbel en dwars waard"

Veronique en Carl Review relatie therapie Erwin Smidt 24/10/2017


Met een aantal sessies heeft Erwin ons goede inzichten gegeven in hoe wij naar elkaar kijken in onze relatie. Erwin heeft ons absoluut geholpen met de aanzet onze relatie naar een hoger plan te tillen. Ons advies, wacht niet maar ga het gesprek aan, bij ons heeft het zeer goed gewerkt!

 

Martijn en Ilse Review relatie therapie Erwin Smidt 25/09/2017


 

"bij Erwin hebben we gevonden wat we zochten: iemand die met ons meedacht, iemand die goed kon luisteren, toeliet wat voor ons belangrijk was en ruimte liet voor een lach en een traan. Erwin heeft ons weer nieuwe inzichten gegeven waar we zeker weer verder mee kunnen"

Ronald en Madelon Review relatie therapie Erwin Smidt 18/09/2017

Wij vonden het goede gesprekken met goed gevoel erbij. Je koos geen partij en probeerde bij beide achter de gevoelens te komen en er een oplossing voor te bedenken. We proberen nu meer te praten en dat is wel fijn. Ook is het weer gezelliger samen.

Sandra en Ewe Jan Review relatie therapie Erwin Smidt 08/02/2017

Reviews therapie

 

De gesprekken hebben me daardoor veel meer gebracht dan dat ik had durven hopen. Ik ontdekte wat ik voelde en hoe spannend dat was. Ik ontdekte wat ik niet mocht voelen, denken, geloven. Me te richten op wat er gebeurt in het hier-en-nu. Uit de grond van mijn hart: dankjewel

Joanne Review therapie Erwin Smidt 17/06/2020

De sessies bij Erwin hebben een verhelderende kijk op mijn leven en relatie gebracht. Ik heb door de aanpak van Erwin de kern van mijn problemen weten te herkennen en ben ze stapsgewijs aan het aanpakken. Al met al een erg goede ervaring gehad bij Erwin en ik raad hem dan ook zeer zeker aan.

Jan Peter Review therapie Erwin Smidt 21/05/2020

Bedankt voor onze, voor mij waardevolle, sessies. De sessies leveren mij een verdiept en scherpe inzichten op, in voor mij belangrijke situaties en omstandigheden. Hierdoor kon ik veel beter mijn eigen rol kijken en me verplaatsen in de ander. Daardoor kreeg ik wel betere handvatten voor nu en in de toekomst om hier om te gaan. Dit leverde mij veel emotionele rust op.

Veronique Review therapie Erwin Smidt 30/04/2020

De sessies hebben mij opgeleverd dat ik me ben gaan realiseren dat we als mens altijd een keuze heb in welke gedachten of gevoelens ons leiden. Elke dag opnieuw kan ik kiezen voor de liefde. Het levert me kracht en zelfinzicht op, welke ik niet had ontdekt als ik angst of pijn voorop zet. Dankjewel!

Diane Review therapie Erwin Smidt 29/11/2019

"Ik heb enorm veel geleerd van Erwin. De sessies met Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik meer structuur heb in mijn werkzaamheden, meer zelfreflectie heb en mijn stress nu onder controle weet te houden. Erwin is bovenal een prettig persoon die erg begripvol is!"

Arjan Review therapie Erwin Smidt 30/08/2019

Ik heb Erwin ervaren als een professioneel therapeut met echte aandacht. Hij neemt de tijd om naar je te luisteren, ook als je verhaal doen wat langer duurt. Daarnaast kijkt hij vervolgens welke aanpak bij je past. Dit heeft heel goed uitgepakt. Je krijgt volledig het gevoel om jezelf te zijn en de tijd te nemen. Erwin helpt je om dichtbij je gevoel te komen. Ik zou Erwin dan ook zeker aanbevelen!

Jantine Review therapie Erwin Smidt 07/05/2019

'Erwin werkt vanuit zijn buik. Niet volgens een boekje of methode. Scherp en confronterend maar vanuit vertrouwen en verbinding. Soms dus net daar waar het ongemakkelijk is of pijn doet, maar precies waar je het nodig had. Het heeft mij echt geholpen zelfbewuster, meer in verbinding en zachter naar mezelf en mijn partner te zijn.'

Yonna Review therapie Erwin Smidt Review (relatie) therapie Erwin Smidt 07/05/2019

Op een, voor mij, zeer prettige manier heeft Erwin mij handvatten gegeven om om te gaan met stress die op werk veroorzaakt werd. Na elk gesprek liep ik weer weg met nieuwe inzichten en praktische tips hoe ik de stress kan voorkomen.

Bart Review therapie Erwin Smidt 22/03/2019

Dat je altijd bij je eigen gevoel moet blijven en daar nooit aan moet twijfelen. Als je in een situatie zit die niet goed voor je is, je  er altijd uit moet stappen en aan jezelf moet denken.

Je moet ook je zelf nooit voor een ander weg cijferen, maar blijf bij je zelf. Je mag je eigen wensen/mening/gevoelens hebben en deze ook zeker uiten. Dit is een goede les die ik heb geleerd. Erwin laat je dit op een prettige manier inzien en met juiste vragen en confrontaties.

Mark Review therapie Erwin Smidt 22/03/2019

Heel erg bedankt voor al je hulp, ik vond de sessies echt top!

Mentaal gaat het erg goed, ik voel me weer gelukkig.

Zoë Review therapie Erwin Smidt 22/01/2019

Als ik terug kijk naar onze sessies ben ik heel dankbaar dat ik bij jou ben geweest. Jouw manier paste precies bij wat ik nodig had. Je bracht mij meteen tot rust en hielp mij bewust worden van mij zelf en de strijd die ik had.

Dank zij jou heb ik weer leren voelen en mijn emoties serieuzer leren nemen. De situaties die je creëerde waren voor mij zo efficiënt (ook doods bang in het begin maar daarom werkte bij mij, denk ik achter af).

Adrien Review therapie Erwin Smidt 13/07/2018

Ik was op een punt in mijn leven beland dat ik door een echtscheiding niet alleen pijn en verdriet ervoer  maar juist ook vragen had zoals “ Welke weg moet ik nu inslaan? Hoe kom ik weer dichter bij mezelf? Waar kan ik nieuwe energie uit halen voor de toekomst? En hoe dan? Nu, een maand of vijf later, ben ik blij dat Erwin mij in dat proces geholpen heeft. Een betrokken mens, die geen notities nodig heeft omdat ie goed luistert en onthoudt. Altijd vriendelijk maar nooit vaag of soft. Ik was er erg bij gebaat om mijn eigen “valkuilen” te leren herkennen, te benoemen en soms ook te visualiseren.  Simpele symbolen/triggers in je kop krijgen , bijv. van “verrek,  nou doe ik toch weer xxxxxx  terwijl  eigenlijk yyyyy is wat ik diep in mijn hart wil en goed voor me”.
Dat heeft mij erg geholpen, stap voor stap,  de rest moet je toch zelf doen. Ik ben heel blij dat Erwin mij begeleidt heeft in dit lastige stuk van mijn leven.

Willem Review therapie Erwin Smidt 13/07/2018

Ik ben op zoek gegaan naar psychologische hulp doordat relatieproblemen en ruzies met mijn vrouw leken te verergeren. Het leek alsof we in een neerwaartse spiraal zaten. Aanvankelijk was het een grote stap om hiervoor hulp te zoeken maar achteraf viel het allemaal mee. Door de gesprekken met Erwin kwam ik tot beter inzicht in mijn communicatiepatronen en het functioneren van onze relatie. Dit heeft ons houvast gegeven om weer meer begrip voor elkaar te hebben en ruzies te voorkomen. Erwin heeft een open en informele stijl, hij komt rustig over, kan met de juiste metaforen een spiegel voorhouden en heeft ons weer op het juiste pad gekregen. Ik zou het dus (ook al heb je twijfels) aanraden.

Stefan Review therapie Erwin Smidt 26/05/2018

Toen een heftige levensgebeurtenis op mijn pad kwam ben ik in contact gekomen met Erwin. Hij heeft de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren en vragen te stellen waardoor hij mijn situatie helemaal begreep. Door de inzichten die hij mij vervolgens heeft gegeven ben ik vanuit een ander perspectief naar mijn situatie gaan kijken. Hierdoor heb ik mijzelf beter leren kennen en kan ik dichter bij mij zelf blijven, ook op de momenten dat het leven tegen zit. Mede dankzij de sessies met Erwin voel ik mij na een moeilijke tijd een rijker mens en kijk ik positief naar de toekomst.

Arno Review therapie Erwin Smidt 26/04/2018

Ik heb veel gehad aan de sessies. Met name de oefeningen hebben mij veel inzicht in eigen handelen en denkpatroon opgeleverd, waardoor ik nu veel beter in staat ben om keuzes te maken en daarmee rust en overzicht te creëren voor mijzelf.

Marcel Review therapie Erwin Smidt 11/04/2018

Het profiel van Erwin sprak mij het meeste aan. Zonder enige verwachtingen of scepticisme heb ik mij volledig opengesteld. De methodiek van Erwin zorgde meteen voor een vertrouwensrelatie. Na tijdenlang een grijs persoon in de spiegel te zien zie ik nu meer kleur en een bredere horizon. Zijn kracht ten opzichte van mij was met het nu en morgen bezig zijn waardoor de oorzaken en gevolgen van mijn klachten acceptabel werden.

Andy Review therapie Erwin Smidt 07/03/2018

Mensen in mijn omgeving aan dat het beter met me gaat en ook zie ik in de vakantiefoto's meer ontspanning in mijn gezicht. Er is een sprake van bewustwording en ik sta ik op het pad in de juiste richting en verandering kost tijd. Ik ga verder op de ingeslagen weg. Dank!

Aafke Review therapie Erwin Smidt 14/08/2017

Erwin heeft mij erg goed geholpen met het 'terugvinden' van mezelf. Hij heeft een goede kijk van buitenaf en heeft mij door middel van vragen en opdrachten goed geholpen. Hij luistert aandachtig en zegt waar het op staat. Daarnaast heb ik onze gesprekken als zeer prettig ervaren.

Menno Review therapie Erwin Smidt 14/08/2017

Wat is er in een korte tijd veel in mij veranderd. Jij hebt me geholpen om mijn gevoel en verstand weer samen te brengen. Steeds weer met mijn ademhaling naar mijn gevoel...het niet vast zetten, afwijzen, beredeneren...het er laten zijn.....Mezelf waarde toekennen en de ander zijn waarde toekennen...in liefde tegemoet treden en grenzen neerzetten...vergt ook oefening maar ik snap ten diepste waarom dit belangrijk is voor mezelf en de ander. Al met al een vruchtbaar resultaat van onze sessies.

Evelien Review therapie Erwin Smidt 30/03/2017

Erwin is een professioneel en ervaren begeleider. Hij confronteerde me door oefening te laten doen, hoe je het ook anders kunt bekijken
Hij luistert goed en analyseert daarna. En voegt toe waar nodig is. Zo wordt het probleem lichter of opgelost 

Margriet Review therapie Erwin Smidt 08/02/2017

Ik wil je hartelijk danken voor onze gesprekken. Ik heb deze als zeer prettig ervaren. Ik kom snel samen met mijn partner

Silke Review therapie Erwin Smidt 08/02/2017

 Ik heb zo ontzettend veel aan de gesprekken met jou gehad en denk er nog bijna dagelijks aan .

Marike Review therapie Erwin Smidt 08/02/2017

Eenvoudige tips om je relatie te verbeteren

Concrete tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Een betere relatie begint nu!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.