Gelukkig in je relatie?

Geluk in je relatieHoe gelukkig ben jij in je relatie? Als je lang samen bent, zegt dat niets over hoe gelukkig je in je relatie bent. Hoe stabiel is de jouw relatie en hoe tevreden ben je daarover? Je kan over heel veel dingen tevreden zijn in je relatie, maar als er één ding is waar je heel ontevreden bent kan dat zwaar wegen. Het is zo essentieel voor jou dat je er nauwelijks omheen kan. In willekeurige volgorde geef ik je een aantal zaken die voor stellen die ik spreek belangrijk zijn:

  • Intimiteit (aanraken, knuffelen, zoenen etc.)
  • Tijd voor elkaar
  • Kunnen praten over wat je bezig houdt/ Communicatie
  • Voldoende goede seks
  • Je begrepen voelen dor de ander
  • Je geliefd voelen door de ander
  • Ruimte krijgen om je eigen dingen te doen
  • Elkaar inspireren
  • Leuke dingen samen doen

Omgaan met verschillen

Bovenstaande punten houden natuurlijk verband met elkaar. De één vindt het ene belangrijker dan de ander. En dan is het ook nog zo dat de ene partner zegt heel tevreden te zijn met de onderlinge communicatie terwijl de ander heel ontevreden is. Ga er dus maar aanstaan. Ik merk in mijn gesprekken met stellen dat als er verschillen ontstaan/zijn in de kwaliteit van de relatie dat deze vaak niet goed of helemaal niet worden besproken. Ruzie of juist een gebrek aan praten met elkaar is het gevolg. Onenigheid hebben hoort bij een relatie. Als je nooit onenigheid hebt moet je toch eens achter je oor krabben: bespreken we wel alle belangrijke dingen. Daarnaast blijkt dat naarmate partners vergevingsgezinder zijn, ze meer tevreden zijn over hun relatie. In elke relatie komt het wel eens voor dat je elkaar kwetst. De vraag is alleen hoe je daarmee omgaat. Blijf je eindeloos conflicten aangaan of kun je op een gegeven moment verder?

Relatie APK

Het kan heel lastig zijn om daarmee om te gaan. Vooral ook omdat stellen vaak te lang wachten met hulp vragen als ze merken dat het minder goed gaat. Soms gaan daar jaren overheen! En uit onderzoek blijkt dat naarmate het escalatie­niveau van ruzies stijgt, therapie steeds minder effectief wordt.

Zie het als een investering in je relatie om er eens bij stil te staan. Een soort relatie APK. Kortdurend, eens in de zoveel tijd. Je relatie kan er zoveel leuker op worden dan dat deze nu is.

Opt In Image
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de rust in je hoofd blijven ervaren?  Activiteiten, tips en inzichten die je daarbij helpen. Zo kan je opgeladen de wereld tegemoet treden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.