Terechte en onterechte aandacht

Mindful zijn

Onterechte aandacht

Wij schenken onze aandacht altijd aan iets. Dat is onze natuur. Met onze aandacht kunnen we in het hier en nu zijn of bij datgene dat ons zorgen baart, fout is gegaan, fout zou kunnen gaan etc. Ik noem dit onterechte aandacht. Dit is de aandacht die ons laat piekeren, waardoor we slecht slapen en of een hekel aan iemand hebben. Wanneer we eenmaal in deze toestand verzeild zijn geraakt wordt het piekeren alleen maar meer/ groter. Het kan ons echt in de weg gaan zitten. Het eist steeds meer aandacht en energie van ons.

 

Terechte aandacht

Juiste aandacht is aanwezig zijn en in staat zijn contact te maken met jezelf en met de omgeving. Contact maken met de lucht, de regen, je geliefde. Je bewust zijn dat wat je ziet bijzonder is, telkens weer. Elke keer dat je kijkt zie je iets anders: blauwe lucht, het ontstaan van wolken, de regen en de eerste zonnestralen na een regenbui. Je kunt zoveel waarnemen. Zo kan je ook naar je partner kijken. Je kijkt en bent echt nieuwsgierig naar wat je ziet, je laat je verrassen. Normaal gesproken zijn we geneigd telkens hetzelfde te zien in iemand die we dagelijks tegenkomen. Doorgaans omdat we niet de tijd nemen om aandachtig te kijken. Al die veranderingen waarnemen die bij hem of haar langstrekken vraagt een aandachtige blik. Het ontwikkelen van een aandachtige blik vraagt rust en oefening. Dit kan je oefenen door regelmatig met aandacht in de natuur te zijn: wandelen, fietsen, zitten en kijken op een bankje langs de rivier. Het is de aandacht die je hebt en ontwikkelt die het verschil maakt

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Op dit moment is de wachttijd ongeveer 7 weken.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP