Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Piekeren leidt tot stress en stress tot piekeren

Hoe kan je dit nu verminderen? Wanneer je in een heel andere omgeving en op een heel andere manier naar jouw vraagstuk kan kijken dan gaat je dat helpen. Het helpt je te ontspannen. Het helpt je om minder te piekeren en daardoor zakt je stressniveau.

Wanneer je klaar bent met het ronddraaien in steeds dezelfde kringetjes. Je bezig blijft met dezelfde manier van denken. Dan is dit een manier die je echt kan helpen.

 

Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Wandelcoaching voor jou

Het is belangrijk dat we onze hersenen kunnen loskoppelen van de stress die we ervaren (waar moeten we aandacht aan schenken). Vooral omdat we dan dezelfde dingen blijven denken en doen. Nu blijkt uit onderzoek dat wandelen in de natuur één van de beste manieren is om onze hersenen los te maken van die constante roep om aandacht. Nog beter is het wanneer je tijdens die wandeling ook korte oefeningen doet om de ‘hersenen vrij te laten’.

Wandelcoaching is dan een manier die je kan helpen. Want na zo’n wandeling is aangetoond dat je aandacht, geheugen en cognitief vermogen worden versterkt, je meer kan ontspannen en beter kan focussen!

Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Piekeren en stress verminderen

Wandelcoachsessies duren 1,5 uur. We starten bij Nimmerdor of bij de Treek afhankelijk ook van jouw vervoersmogelijkheden. Onderweg hebben we gesprekken met elkaar afgewisseld met oefeningen in de natuur. Wandelcoachsessies zijn doorgaans op dinsdagen en donderdagen overdag en duren 1,5 uur.

Cliënten over Erwin

Marjolein en Oskar
Het is energie slurpend als de negatieve momenten de overhand nemen en invloed hebben op de leuke momenten. Bij Erwin hebben we, veel meer dan we vooraf hadden gehoopt, in een half jaar tijd goed leren kijken naar de patronen die er in onze relatie zijn en hoe we deze kunnen doorbreken. Door goede vragen, eerlijke opmerkingen en door de rust die Erwin uitstraalt, mogen we nu weer genieten van een hele fijne relatie waar de positieve momenten rijkelijk aanwezig zijn.
Jalinka en Matthew
De relatietherapie bij Erwin heeft ervoor gezorgd dat we weer verder kunnen. Door weer echte aandacht voor elkaar te hebben en te luisteren naar wat de ander aangeeft en nodig heeft. Weer in verbinding komen met de ander en mezelf is waar we aan gewerkt hebben. Erwin luistert echt en gaat de diepte in. Het gaan niet alleen om communicatie met elkaar, maar om het onder ogen durven komen van jarenlange lastige gevoelens. Erwin vraagt door en heeft voor beide individuen alle aandacht. Voor nu kunnen wij weer heel goed verder, en mocht er nogmaals therapie nodig zijn dan is de drempel minder hoog om dit weer aan te gaan.
Quincy en Saar
"Relatietherapie bij Erwin is de beste stap geweest die we hadden kunnen zetten. In de loop der jaren en door verschillende omstandigheden waren we de verbinding kwijt en zaten we vergroeid in disfunctionele gedragspatronen. Dankzij de geduldige, respectvolle maar ook creatieve begeleiding van Erwin hebben we geleerd deze patronen te herkennen en te doorbreken en in verbinding terug te komen of te blijven, ook als het even moeilijk is. Erwin gaat stapsgewijs te werk, legt dingen op een praktische manier uit, stelt hele scherpe goede vragen en begeleid je zo stap voor stap door het proces heen met goede handvatten om tot gedragsverandering te komen. Wij hebben elkaar door deze relatietherapie weer teruggevonden, en zijn erg dankbaar voor deze relatie 2.0."

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Di, Do en Vr 9.00-18.00. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP