Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Piekeren leidt tot stress en stress tot piekeren

Hoe kan je dit nu verminderen? Wanneer je in een heel andere omgeving en op een heel andere manier naar jouw vraagstuk kan kijken dan gaat je dat helpen. Het helpt je te ontspannen. Het helpt je om minder te piekeren en daardoor zakt je stressniveau.

Wanneer je klaar bent met het ronddraaien in steeds dezelfde kringetjes. Je bezig blijft met dezelfde manier van denken. Dan is dit een manier die je echt kan helpen.

 

Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Wandelcoaching voor jou

Het is belangrijk dat we onze hersenen kunnen loskoppelen van de stress die we ervaren (waar moeten we aandacht aan schenken). Vooral omdat we dan dezelfde dingen blijven denken en doen. Nu blijkt uit onderzoek dat wandelen in de natuur één van de beste manieren is om onze hersenen los te maken van die constante roep om aandacht. Nog beter is het wanneer je tijdens die wandeling ook korte oefeningen doet om de ‘hersenen vrij te laten’.

Wandelcoaching is dan een manier die je kan helpen. Want na zo’n wandeling is aangetoond dat je aandacht, geheugen en cognitief vermogen worden versterkt, je meer kan ontspannen en beter kan focussen!

Minder piekeren en minder stress door wandelcoaching

Piekeren en stress verminderen

Wandelcoachsessies duren 1,5 uur. We starten bij Nimmerdor of bij de Treek afhankelijk ook van jouw vervoersmogelijkheden. Onderweg hebben we gesprekken met elkaar afgewisseld met oefeningen in de natuur. Wandelcoachsessies zijn doorgaans op dinsdagen en donderdagen overdag en duren 1,5 uur.

Cliënten over Erwin

Raymond en Liset
Het afstellen van de juiste snaar in een relationeel gesprek, kan thuis een uitdaging zijn. Bij Erwin ben je niet bezig met afstellen want dat doet hij, door met zijn vraagstelling ervoor te zorgen dat je niet afwijkt van het doel. Want hij vraagt door en laat je bewuster nadenken. Bij ons heeft dit geresulteerd dat we de verbinding weer terug vonden!
Luuk en Elsbeth
Binnenkort vieren wij ons 25-jarige huwelijksfeest. Dat voelt nu heel vanzelfsprekend, maar dat was het zeker niet. We hebben elkaar weer gevonden dankzij deze relatietherapie. Erwin heeft ons geholpen om beter te communiceren, onze patronen te doorbreken en in verbinding met elkaar te blijven, juist ook als het moeilijk wordt. Erwin zag heel scherp in wat voor patronen we terecht waren gekomen. Hij is vervolgens met ons aan de slag gegaan om ons tot inzicht én gedragsverandering te bewegen. Dat deed hij geduldig, respectvol, creatief en vasthoudend. We zien weer liefde en toekomst met elkaar en dat is een feestje waard!
Thomas en Amélie
Erwin heeft ons geholpen met het in kaart brengen van onze relatiepatronen en de gevolgen hiervan. Hij stelt eerlijke en persoonlijke vragen waardoor je snel tot de kern komt. Ook zijn de sessies hulpvol geweest om het perspectief van de ander beter te begrijpen en je beter in te kunnen leven. Mede door te focussen op de communicatie (met behulp van enkele tips) kunnen we nu makkelijker gezamenlijk het gesprek aangaan en de verbinding met elkaar behouden. Oók bij moeilijke onderwerpen en in moeilijke situaties.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Di, Do en Vr 9.00-18.00. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP