Minder piekeren en minder stress door wandelsessies

Piekeren leidt tot stress en stress tot piekeren

Hoe kan je dit nu verminderen? Wanneer je in een heel andere omgeving en op een heel andere manier naar jouw vraagstuk kan kijken dan gaat je dat helpen. Het helpt je te ontspannen. Het helpt je om minder te piekeren en daardoor zakt je stressniveau.

Wanneer je klaar bent met het ronddraaien in steeds dezelfde kringetjes. Je bezig blijft met dezelfde manier van denken. Dan is dit een manier die je echt kan helpen.

 

Minder piekeren en minder stress door wandelsessies

Wandelen als vorm van therapie

Het is belangrijk dat we onze hersenen kunnen loskoppelen van de stress die we ervaren (waar moeten we aandacht aan schenken). Vooral omdat we dan dezelfde dingen blijven denken en doen. Nu blijkt uit onderzoek dat wandelen in de natuur één van de beste manieren is om onze hersenen los te maken van die constante roep om aandacht. Nog beter is het wanneer je tijdens die wandeling ook korte oefeningen doet om de ‘hersenen vrij te laten’.

wandelen kan daarbij een geweldige vorm van therapie zijn. Een wandelsessie is onderdeel van een traject. We stemmen van tevoren af of dit bij jou past en hoe dit jou kan helpen.

Aangetoond is dat je aandacht, geheugen en cognitief vermogen worden versterkt, je meer kan ontspannen en beter kan focussen!

Minder piekeren en minder stress door wandelsessies

Piekeren en stress verminderen

Wandelsessies duren 1,5 uur. We starten bij Nimmerdor of bij de Treek afhankelijk ook van jouw vervoersmogelijkheden. Onderweg hebben we gesprekken met elkaar afgewisseld met oefeningen in de natuur. Wandelsessies zijn doorgaans op dinsdagen en donderdagen overdag.

Cliënten over Erwin

Ingrid en Robert
Wij hebben een vrij hectische periode achter de rug, waarin we wij door volle agenda's, werkdruk en grote gebeurtenissen, het risico onderkenden van de welbekende 'dagelijkse' sleur: Te weinig aandacht en begrip voor elkaar. Ons doel was om weer dichter bij elkaar komen. Wij hebben Erwin gevraagd om ons in dat proces te begeleiden. Hij heeft ons inzicht gegeven in bepaalde patronen en gaf ons handvatten hoe we die konden doorbreken. Met Erwin hebben wij een bewustwordingsproces ervaren van 'je gevoel laten spreken', 'naar gevoelens vragen', 'toegankelijk zijn' en 'toegankelijkheid voelen richting je partner'. De gesprekken met Erwin waren mooi en hebben ons verder geholpen.
Ruben en Monique
Erwin hielp ons snel tot de kern van het probleem te komen en in te zien hoe nare ervaringen uit het verleden onze interacties kunnen beïnvloeden. Hierdoor hebben we geleerd om op een dieper niveau op onszelf en elkaar te vertrouwen.
Bastiaan en Marloes
De sessies gaven ons inzicht in dat wat ons bindt en wat we van elkaar nodig hebben om fijn samen te zijn. De vragen van Erwin maakte dat we niet op het rationele vlak bleven maar meer vanuit het voelen contact maken en dan delen wat er echt toe doet. Het was veilig en goed om die kwetsbaarheid weer te vinden tijdens de sessies. We kunnen weer verder nu we geleerd en vooral weer gevoeld hebben dat we bij elkaar mogen zijn wie we zijn.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is).

Wil je liever telefonisch contact bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP