Hulp bij burnout

Hulp bij burn-out in Amersfoort

Wanneer je overspannen bent kan je nog door, heb je nog de energie om jezelf voor de gek te houden. Wanneer je burn-out bent is er geen houden meer aan. Je hele systeem geeft het op. Zonder enige aanleiding kan je een enorme huilbui krijgen, een volledige black-out, heftig zweten of beginnen te trillen. Je kan niet meer. Je moet stoppen. Acuut en met alles. Nu nog doorgaan kan tot langdurige schade leiden. Hulp bij burn-out kan tot daadwerkelijk herstel leiden.

Hulp bij burnout

Hulp bij burn-out

Wat bij overspannenheid geldt gaat zeker ook op voor burn-out. Het ligt namelijk in het verlengde van elkaar. De grens is niet heel hard te trekken. Eerst ben je overspannen en wanneer je toch lang genoeg doorgaat raak je burn-out. Vaak merk ik aan cliënten dat ze niet goed weten hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe kan het dat het jou nu overkomt? Dit is één van de redenen dat veel mensen veel te lang doorgaan totdat je keihard door je eigen systeem gestopt wordt. Nu is het tijd dat je naar jezelf gaat luisteren. Rust en regelmaat zijn de eerste stap naar herstel.

Hulp bij burnout

Burn-out behandeling

Hulp bij burn-out is opnieuw naar je lijf leren luisteren. Je hebt de signalen zo lang genegeerd, je wilde niet opgeven. Daarna ga je onder ogen zien hoe je hier terecht bent gekomen. Inzicht krijgen in jouw doen en laten en manier van denken. Door jou hier meer inzicht in te geven ga je ook de gevolgen van jouw gedrag en denkpatroon begrijpen en en leer je er anders mee omgaan. Ik heb ervaren dat het ook essentieel is dat je weer in contact komt met je lichaam.

Met deze informatie kunnen we vervolgens samen werken aan een oplossing die op de lange termijn effectief is. Geen snelle behandeling van je klachten, maar therapie die zich op een duurzame oplossing richt dus. Bij de behandeling  maak ik vooral gebruik van ACT (acceptance commitment therapy), en daarnaast doen we ook lichaamsgerichte oefeningen.

Geef je zelf tijd om te herstellen. Haast je langzaam!

Ruben
Tijdens mijn gesprekken met Erwin was ik op zoek naar hoe ik concreet anders om kon gaan met (onrealistische) behoeftes en verwachtingen van mijzelf en buitenaf. Wanneer je er midden in zit zie je het misschien niet direct, maar nu kan ik bevestigen dat er na deze sessies gaandeweg een luchtigheid in mijn denken is gekomen die zowel in werk als privé een stuk meer ontspanning geeft.
HansWouter
"De sessies bij Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik weer geloof in mezelf en op pad durf te gaan. Zelfs als dat pad onduidelijk is. Ook ben ik mezelf weer serieus gaan nemen; misschien wel door af en toe niet zo serieus te doen"
Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP