Hulp bij burnout

Hulp bij burn-out in Amersfoort

Wanneer je overspannen bent kan je nog door, heb je nog de energie om jezelf voor de gek te houden. Wanneer je burn-out bent is er geen houden meer aan. Je hele systeem geeft het op. Zonder enige aanleiding kan je een enorme huilbui krijgen, een volledige black-out, heftig zweten of beginnen te trillen. Je kan niet meer. Je moet stoppen. Acuut en met alles. Nu nog doorgaan kan tot langdurige schade leiden. Hulp bij burn-out kan tot daadwerkelijk herstel leiden.

Hulp bij burnout

Hulp bij burn-out

Wat bij overspannenheid geldt gaat zeker ook op voor burn-out. Het ligt namelijk in het verlengde van elkaar. De grens is niet heel hard te trekken. Eerst ben je overspannen en wanneer je toch lang genoeg doorgaat raak je burn-out. Vaak merk ik aan cliënten dat ze niet goed weten hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe kan het dat het jou nu overkomt? Dit is één van de redenen dat veel mensen veel te lang doorgaan totdat je keihard door je eigen systeem gestopt wordt. Nu is het tijd dat je naar jezelf gaat luisteren. Rust en regelmaat zijn de eerste stap naar herstel.

Hulp bij burnout

Burn-out behandeling

Hulp bij burn-out is opnieuw naar je lijf leren luisteren. Je hebt de signalen zo lang genegeerd, je wilde niet opgeven. Daarna ga je onder ogen zien hoe je hier terecht bent gekomen. Inzicht krijgen in jouw doen en laten en manier van denken. Door jou hier meer inzicht in te geven ga je ook de gevolgen van jouw gedrag en denkpatroon begrijpen en en leer je er anders mee omgaan. Ik heb ervaren dat het ook essentieel is dat je weer in contact komt met je lichaam.

Met deze informatie kunnen we vervolgens samen werken aan een oplossing die op de lange termijn effectief is. Geen snelle behandeling van je klachten, maar therapie die zich op een duurzame oplossing richt dus. Bij de behandeling  maak ik vooral gebruik van ACT (acceptance commitment therapy), en daarnaast doen we ook lichaamsgerichte oefeningen.

Geef je zelf tijd om te herstellen. Haast je langzaam!

Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.
Tim
Ik heb mijzelf beter leren kennen tijdens de therapie. Waar mijn valkuilen liggen en ik ben aan de slag gegaan om mijn ingesleten te patronen aan te pakken en te veranderen. Mijn lichaam gaf al tijden signalen af dat ik mentaal niet lekker in mijn vel zat, Erwin heeft mij geleerd deze te herkennen en serieus te nemen.
Marc
Ik ben met een grote klap plots in een zware burn-out terecht gekomen. Kort na die klap maakte ik kennis met Erwin en ben ruim een jaar bij hem in behandeling geweest. Zijn vermogen om te verbinden, de rust te bewaren en mij inzicht in mijn eigen patronen te geven maakte dat ik me veilig voelde en gehoord. Daarna hebben we vele stappen doorlopen. Waar nodig was Erwin streng om patronen zichtbaar te maken en tijdens andere momenten liet hij weten dat ik minder streng voor mezelf moest zijn. Maar steeds met een behandelplan voor ogen. Dat gaf mij rust en vertrouwen. Ik ben Erwin dankbaar dat hij de gids was in de reis die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Ik ben er veel beter uitgekomen dan ik 5 jaar voor mijn burn-out was.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Di, Do en Vr 9.00-18.00. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP