Hulp bij overspannenheid

Hulp bij overspannendheid Amersfoort

Je voelt al een tijdje dat je te ver bent gegaan. Een kort lontje, slecht slapen en veel piekeren kunnen overspannenheid aankondigen. Je wil het wellicht nog niet aan jezelf toegeven, maar de ervaring leert wel dat hoe eerder je er bij bent hoe sneller je herstelt. Hulp bij overspannenheid is wat je goed kunt gebruiken.

Hulp bij overspannenheid

Overspannen en therapie in Amersfoort

Overspannenheid ontstaat doordat je meer doet dan dat je aankan. Dat je meer verwacht van jezelf dan dat je eigenlijk van jezelf mag verwachten. Vaak merk ik aan cliënten dat ze niet goed weten hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe kan het dat het jou nu overkomt? Dit is één van de redenen dat veel mensen veel te lang doorgaan. Herkennen en accepteren dat je overspannen bent is een belangrijke stap.

Ervaar jij (meerdere) klachten zoals opgesomd in het volgende lijstje?

Symptomen overspannen zijn:

 • Energiegebrek: overspannen mensen hebben veel last van vermoeidheid
 • Slapeloosheid:  kan duiden op overspannen zijn
 • Lichamelijke klachten, zoals rugklachten of nekpijn
 • Verminderde eetlust
 • Slechter immuunsysteem: je bent vatbaarder voor ziektes
 • Overmatig piekeren
 • Stress: je voelt je vaak onrustig
 • Slechte concentratie: je vindt het lastig om je te concentreren
 • Geheugen problemen: dingen onthouden is moeilijker dan voorheen
 • Onzekerheid: je hebt minder zelfvertrouwen dan voorheen
 • Depressie en angst
Hulp bij overspannenheid

Overspannen behandeling

De eerste stap naar herstel is het onder ogen zien van het antwoord op de vraag “Hoe heeft het zo ver kunnen komen”. Tijdens de therapie help ik je bij het krijgen van meer inzicht in jouw manier van denken. Je gaat de gevolgen hiervan begrijpen en je leert er anders mee omgaan. Ik heb ervaren dat het ook essentieel is dat je weer in contact komt met je lichaam.

Met deze informatie kunnen we vervolgens samen werken aan een oplossing die op de lange termijn effectief is. Geen snelle behandeling van je klachten, maar therapie die zich op een duurzame oplossing richt dus. Ter behandeling  maak ik vooral gebruik van ACT (acceptance commitment therapy), en daarnaast doen we ook lichaamsgerichte oefeningen.

Belangrijk is ook dat je de tijd neemt. Te snel weer terug naar een situatie waardoor je overbelast raakte helpt je zeker niet.

Ruben
Tijdens mijn gesprekken met Erwin was ik op zoek naar hoe ik concreet anders om kon gaan met (onrealistische) behoeftes en verwachtingen van mijzelf en buitenaf. Wanneer je er midden in zit zie je het misschien niet direct, maar nu kan ik bevestigen dat er na deze sessies gaandeweg een luchtigheid in mijn denken is gekomen die zowel in werk als privé een stuk meer ontspanning geeft.
HansWouter
"De sessies bij Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik weer geloof in mezelf en op pad durf te gaan. Zelfs als dat pad onduidelijk is. Ook ben ik mezelf weer serieus gaan nemen; misschien wel door af en toe niet zo serieus te doen"
Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

 • Je komt tot de kern van je vraagstuk
 • Ervaren psycholoog
 • Vergoeding voor individuele sessies
 • Goed bereikbaar
 • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP