Hulp bij overspannenheid

Hulp bij overspannendheid Amersfoort

Je voelt al een tijdje dat je te ver bent gegaan. Een kort lontje, slecht slapen en veel piekeren kunnen overspannenheid aankondigen. Je wil het wellicht nog niet aan jezelf toegeven, maar de ervaring leert wel dat hoe eerder je er bij bent hoe sneller je herstelt. Hulp bij overspannenheid is wat je goed kunt gebruiken.

Hulp bij overspannenheid

Overspannen en therapie in Amersfoort

Overspannenheid ontstaat doordat je meer doet dan dat je aankan. Dat je meer verwacht van jezelf dan dat je eigenlijk van jezelf mag verwachten. Vaak merk ik aan cliënten dat ze niet goed weten hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe kan het dat het jou nu overkomt? Dit is één van de redenen dat veel mensen veel te lang doorgaan. Herkennen en accepteren dat je overspannen bent is een belangrijke stap.

Ervaar jij (meerdere) klachten zoals opgesomd in het volgende lijstje?

Symptomen overspannen zijn:

 • Energiegebrek: overspannen mensen hebben veel last van vermoeidheid
 • Slapeloosheid:  kan duiden op overspannen zijn
 • Lichamelijke klachten, zoals rugklachten of nekpijn
 • Verminderde eetlust
 • Slechter immuunsysteem: je bent vatbaarder voor ziektes
 • Overmatig piekeren
 • Stress: je voelt je vaak onrustig
 • Slechte concentratie: je vindt het lastig om je te concentreren
 • Geheugen problemen: dingen onthouden is moeilijker dan voorheen
 • Onzekerheid: je hebt minder zelfvertrouwen dan voorheen
 • Depressie en angst
Hulp bij overspannenheid

Overspannen behandeling

De eerste stap naar herstel is het onder ogen zien van het antwoord op de vraag “Hoe heeft het zo ver kunnen komen”. Tijdens de therapie help ik je bij het krijgen van meer inzicht in jouw manier van denken. Je gaat de gevolgen hiervan begrijpen en je leert er anders mee omgaan. Ik heb ervaren dat het ook essentieel is dat je weer in contact komt met je lichaam.

Met deze informatie kunnen we vervolgens samen werken aan een oplossing die op de lange termijn effectief is. Geen snelle behandeling van je klachten, maar therapie die zich op een duurzame oplossing richt dus. Ter behandeling  maak ik vooral gebruik van ACT (acceptance commitment therapy), en daarnaast doen we ook lichaamsgerichte oefeningen.

Belangrijk is ook dat je de tijd neemt. Te snel weer terug naar een situatie waardoor je overbelast raakte helpt je zeker niet.

Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.
Tim
Ik heb mijzelf beter leren kennen tijdens de therapie. Waar mijn valkuilen liggen en ik ben aan de slag gegaan om mijn ingesleten te patronen aan te pakken en te veranderen. Mijn lichaam gaf al tijden signalen af dat ik mentaal niet lekker in mijn vel zat, Erwin heeft mij geleerd deze te herkennen en serieus te nemen.
Marc
Ik ben met een grote klap plots in een zware burn-out terecht gekomen. Kort na die klap maakte ik kennis met Erwin en ben ruim een jaar bij hem in behandeling geweest. Zijn vermogen om te verbinden, de rust te bewaren en mij inzicht in mijn eigen patronen te geven maakte dat ik me veilig voelde en gehoord. Daarna hebben we vele stappen doorlopen. Waar nodig was Erwin streng om patronen zichtbaar te maken en tijdens andere momenten liet hij weten dat ik minder streng voor mezelf moest zijn. Maar steeds met een behandelplan voor ogen. Dat gaf mij rust en vertrouwen. Ik ben Erwin dankbaar dat hij de gids was in de reis die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Ik ben er veel beter uitgekomen dan ik 5 jaar voor mijn burn-out was.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Di, Do en Vr 9.00-18.00. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

 • Je komt tot de kern van je vraagstuk
 • Ervaren psycholoog
 • Vergoeding voor individuele sessies
 • Goed bereikbaar
 • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP