Over Erwin

Erwin Smidt psycholoog Amersfoort

Mijn naam is Erwin Smidt psycholoog in Amersfoort. Ruim 25 jaar werk ik met mensen op verschillende manieren.

Voor mij is met mensen werken iets heel natuurlijks. Nooit getwijfeld of ik wel psychologie moest gaan studeren of niet. Alsof dat een logische keuze was. Wat ik, nu ik terugkijk, nooit gerealiseerd heb is dat ik voor eeuwig kan blijven leren en ontwikkelen en dat ik mensen dan nog niet helemaal zal snappen. Of mijzelf helemaal zal snappen. Tegelijkertijd is dat nu ook het mooie. Mensen blijven mij verrassen. Sterker nog ik verras mezelf nog steeds. Diep geraakt kunnen zijn wanneer een cliënt tegen me zegt: “je hebt echt iets in gang gezet”. Dan kan ik me herinneren hoe ze binnen kwamen als stel. Ruziënd, niet kunnen luisteren naar elkaar. Mooi om daar bij te kunnen zijn.

In de loop van de tijd ben ik me ook gaan realiseren dat “ergens van afkomen” vaak niet zo werkt. Onze gedachtenpatronen zijn helaas niet zo makkelijk te helen als bijvoorbeeld een beenbreuk. Dit inzicht heeft me ertoe gebracht om me echt te verdiepen in ACT (Acceptance Commitment Therapy). De kern en de kracht van ACT gaat veel meer over de manier waarop je met lastige zaken in je leven omgaat dan dat je ergens vanaf komt. Het effect is overigens wel dat bijvoorbeeld angst dan niet meer je leven beheerst. Dat je je vrijheid terug krijgt om de dingen te doen die je echt belangrijk vindt. Op deze manier zijn in de loop van de tijd het werken met stellen, in het terug vinden van hun verbinding, en mensen die graag weer vrijuit willen leven, de kern van mijn werk geworden.

Persoonlijke ervaringen en mijn werk

Zoals ik ook hierboven schreef: wij hebben allemaal onze eigenaardigheden. De goede en de minder goede kanten. We zijn trots op de goede kanten en laten onze mindere kanten liever onzichtbaar. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is me dat heel duidelijk geworden: je bent pas heel wanneer je beide kanten van jezelf wil en kan zien. Heling gaat wat mij betreft niet over het feit dat alles goed of prettig of perfect dient te zijn. Heling gaat over het onder ogen zien van wie je bent inclusief de mooie en de lelijke kanten.

Waar kan ik jou helpen

Je laten zien waar het wringt. Of dat nu gaat over de relatie met je partner of over een persoonlijk vraagstuk. Je motiveren om er echt iets mee te doen. Ik weet hoe lastig dat kan zijn. Ik heb mijn schaduwkanten ook onder ogen gezien. Het geeft uiteindelijk juist kracht wanneer je je niet voor jezelf of de ander hoeft te verbergen. Die kracht help ik je te vinden ook al is dat soms niet gemakkelijk. Mild zijn naar jezelf en verbonden met de ander.

Over Erwin

Het radioprogramma Bert op 5 (radio 5) heeft een item “wat een vak”. Deze keer was het vak “relatietherapeut”. Leuk om mijn verhaal te kunnen doen op de radio. Luister mee.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP