Cliënten over Erwin

Leonie en Bob
Wij zijn super blij dat we bij Erwin in relatietherapie zijn gegaan. Hij heeft ons patronen doen doorbreken en onze relatie nog hechter gemaakt dan hij al was. Erwin kan goed de pijnpunten en patronen boven water krijgen en geeft beiden ruimte om te zeggen wat er gezegd moet worden. Als dat soms niet lukte was hij een verbindende schakel tussen ons. Onze communicatie loopt nu veel beter, we kunnen ons zelf zijn in de relatie en we hebben het gevoel dat we de dingen weer samen doen. Nogmaals dank!
Erik
Ik kwam initieel bij Erwin met de vraag of ik nog wel de energie had om aan mijn relatie te werken. Na een paar sessies kwam ik veel te weten over mijn patronen binnen deze relatie, wat mijzelf veel inzichten heeft gegeven over hoe ik in de relatie aan het ’dansen’ was. Tevens kon ik deze patronen ontdekken in mijn werk en ben zowel met mijn werk hiermee aan de slag gegaan als dat ik een voor mijn gevoel goede keuze heb kunnen maken omtrent mijn relatie. Dank voor je hulp, fijne gesprekken en zeer sprekende voorbeelden. Erik
Ingrid en Robert
Wij hebben een vrij hectische periode achter de rug, waarin we wij door volle agenda's, werkdruk en grote gebeurtenissen, het risico onderkenden van de welbekende 'dagelijkse' sleur: Te weinig aandacht en begrip voor elkaar. Ons doel was om weer dichter bij elkaar komen. Wij hebben Erwin gevraagd om ons in dat proces te begeleiden. Hij heeft ons inzicht gegeven in bepaalde patronen en gaf ons handvatten hoe we die konden doorbreken. Met Erwin hebben wij een bewustwordingsproces ervaren van 'je gevoel laten spreken', 'naar gevoelens vragen', 'toegankelijk zijn' en 'toegankelijkheid voelen richting je partner'. De gesprekken met Erwin waren mooi en hebben ons verder geholpen.
Ruben en Monique
Erwin hielp ons snel tot de kern van het probleem te komen en in te zien hoe nare ervaringen uit het verleden onze interacties kunnen beïnvloeden. Hierdoor hebben we geleerd om op een dieper niveau op onszelf en elkaar te vertrouwen.
Bastiaan en Marloes
De sessies gaven ons inzicht in dat wat ons bindt en wat we van elkaar nodig hebben om fijn samen te zijn. De vragen van Erwin maakte dat we niet op het rationele vlak bleven maar meer vanuit het voelen contact maken en dan delen wat er echt toe doet. Het was veilig en goed om die kwetsbaarheid weer te vinden tijdens de sessies. We kunnen weer verder nu we geleerd en vooral weer gevoeld hebben dat we bij elkaar mogen zijn wie we zijn.
Karen
Ben onwijs te spreken over de sessies bij Erwin! Ik voelde me allereerst erg op m’n gemak en veilig waardoor het gemakkelijk was om gevoelige informatie te delen. Ik werd gezien en gecoacht op een manier die paste bij mijn behoeften en wensen. Wat ik heb geleerd van de sessies zijn oa het verkrijgen van handvatten rondom (zelf)controle -en acceptatie. Ik heb het inzicht gekregen dat mijn opgebouwde (levens-) bagage mij heeft gevormd tot de persoon wie ik nu ben. In uitdagende/lastige situaties weet ik hier nu beter mee om te gaan. Gevoel en verstand kunnen soms behoorlijk ver uit elkaar liggen. Het is oké om me af en toe rot te voelen, ook al weet ik dat ik goed heb gehandeld. Tot slot weet ik nu duidelijker wanneer ik te doelgericht bezig ben. Dit is bij tijd en wijle frustrerend, omdat ik soms alleen maar bezig ben mijn ‘’lijstjes’’ af te werken. Door dicht bij mijn kernwaarden te blijven, zie ik de lijstjes meer als doel en niet als middel om enkel te genieten van het leven.
Elisabeth en Ruud
'We hebben fijne gesprekken gehad bij Erwin. Tijdens de gesprekken hebben we beiden de ruimte gekregen om te vertellen hoe we er in stonden. Elke keer wist Erwin het gesprek weer terug te brengen naar de kern: waar schuurt het, waar doet het zeer en waar zit je wens/behoefte. Wat voor effect heeft het van de een op de ander en andersom. Dit heeft ons mooie inzichten gegeven in de dynamiek tussen ons, en gaandeweg is hierdoor het vertrouwen en contact tussen ons meer en meer gegroeid. Erwin heeft een prettige manier om, vanuit de rust, te confronteren en de vinger op de zere plek te leggen. We raden Erwin heel erg aan als je elkaar weer terug wilt vinden en daarbij niet bang bent om naar jouw eigen aandeel te kijken.' Onwijs bedankt voor alles. We hebben veel van je geleerd en plukken hier elke dag de vruchten van!
Sander en Marlies
“De sessies met Erwin legden ingesleten patronen in onze relatie bloot. De gesprekken voert hij op een integere en kundige wijze. Erwin durft door te vragen en op zoek te gaan naar de oorzaken van de negatieve spiraal waarin we terecht waren gekomen. Het gevoelsleven en bijbehorende emoties krijgen daarbij de ruimte zonder dat het zweverig wordt. Gelukkig wordt er ook regelmatig gelachen. Waar het praten over onze relatie voorheen een beladen onderwerp was, hebben we dankzij de gesprekken ontdekt dat het bespreekbaar maken van frustraties en verlangens ons juist dichter bij elkaar brengt.”
Riko
’Toen mijn relatie helaas te einde kwam, heb ik Erwin een bericht gestuurd of hij me kon helpen. Afgelopen jaren voelde ik dat er onderliggende problemen waren die ervoor zorgden dat ik niet alles uit mezelf en uit mijn relatie heb kunnen halen. Daar wilde ik nu verandering in aanbrengen. Tijdens de gesprekken met Erwin heb ik inzicht gekregen in mijn gedragspatronen en gedachten. Erwin stelde altijd de juiste vragen om tot de kern te komen. Daarnaast kreeg ik ook handige tips mee die ik zelf kon toepassen. Ik kan zeggen dat ik mezelf weer kan accepteren voor wie ik ben. De sessies met Erwin is het beste cadeau geweest dat ik mezelf de afgelopen jaren heb kunnen geven.’
Nina
Mijn reis bij Erwin was in 2 woorden: Vreselijk en Geweldig. Ik vond naar de psycholoog gaan altijd leuk omdat ik zelf ook psychologie studeer maar als er geen weerstand is, is er ook geen les. En bij Erwin heb ik een hoop weerstand gevoeld… maar dus ook ontiegelijk veel geleerd! Levenslessen die ik mijn hele leven bij mij ga dragen. Ik voelde mij na zijn sessies weer mens. Een mens die er mag zijn, en grenzen mag aangeven. Maar hij wist mij ook op het juiste moment een zogezegde ‘schop onder mijn kont’ te geven. Hij heeft mij geïnspireerd en gemotiveerd. Ik vind het fijn dat het weer goed met mij gaat maar jammer dat onze wegen weer gaan scheiden.
Ruben
Tijdens mijn gesprekken met Erwin was ik op zoek naar hoe ik concreet anders om kon gaan met (onrealistische) behoeftes en verwachtingen van mijzelf en buitenaf. Wanneer je er midden in zit zie je het misschien niet direct, maar nu kan ik bevestigen dat er na deze sessies gaandeweg een luchtigheid in mijn denken is gekomen die zowel in werk als privé een stuk meer ontspanning geeft.
Jolanda en Friso
“ Het valt niet in sterren uit te drukken wat Erwin voor ons betekent heeft. Zowel op persoonlijk vlak als binnen onze relatie zijn er dingen aangeraakt van waar ik ergens wel wist dat ze er waren, maar daar altijd liever om heen gelopen heb. Dat was bij Erwin niet mogelijk, hij ziet je echt. Hij weet zogezegd de vinger op de zere plek te leggen, maar dit doet hij vol compassie. We zijn door Erwin’s kundige begeleiding weer veel dichterbij elkaar gekomen, hebben durven kijken naar onze pijnpunten en hebben patronen in onze relatie ontdekt die we nu sneller doorhebben en kunnen tackelen. Waardoor we in verbinding blijven ipv afstand te nemen.”
HansWouter
"De sessies bij Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik weer geloof in mezelf en op pad durf te gaan. Zelfs als dat pad onduidelijk is. Ook ben ik mezelf weer serieus gaan nemen; misschien wel door af en toe niet zo serieus te doen"
Marieke en Ole
Dankzij de gesprekken met Erwin hebben wij inzicht gekregen in de ingesleten patronen in onze relatie. Hierdoor hebben wij meer begrip gekregen voor het gedrag van de ander. We zijn weer in staat om de hobbels van het leven samen te nemen’.
Maartje
De sessies hebben mij opgeleverd dat ik meer inzicht heb gekregen in mijzelf, mijn karakter en patronen waar ik in zat. Kwaliteiten en valkuilen werden helder en daardoor kon ik aan de slag. Nu mijn traject met Erwin is afgesloten zit ik goed in mijn vel. Ik voel me meer bekwaam en kan veel beter omgaan met angsten en paniek.
Marjolein en Oskar
Het is energie slurpend als de negatieve momenten de overhand nemen en invloed hebben op de leuke momenten. Bij Erwin hebben we, veel meer dan we vooraf hadden gehoopt, in een half jaar tijd goed leren kijken naar de patronen die er in onze relatie zijn en hoe we deze kunnen doorbreken. Door goede vragen, eerlijke opmerkingen en door de rust die Erwin uitstraalt, mogen we nu weer genieten van een hele fijne relatie waar de positieve momenten rijkelijk aanwezig zijn.
Jalinka en Matthew
De relatietherapie bij Erwin heeft ervoor gezorgd dat we weer verder kunnen. Door weer echte aandacht voor elkaar te hebben en te luisteren naar wat de ander aangeeft en nodig heeft. Weer in verbinding komen met de ander en mezelf is waar we aan gewerkt hebben. Erwin luistert echt en gaat de diepte in. Het gaan niet alleen om communicatie met elkaar, maar om het onder ogen durven komen van jarenlange lastige gevoelens. Erwin vraagt door en heeft voor beide individuen alle aandacht. Voor nu kunnen wij weer heel goed verder, en mocht er nogmaals therapie nodig zijn dan is de drempel minder hoog om dit weer aan te gaan.
Quincy en Saar
"Relatietherapie bij Erwin is de beste stap geweest die we hadden kunnen zetten. In de loop der jaren en door verschillende omstandigheden waren we de verbinding kwijt en zaten we vergroeid in disfunctionele gedragspatronen. Dankzij de geduldige, respectvolle maar ook creatieve begeleiding van Erwin hebben we geleerd deze patronen te herkennen en te doorbreken en in verbinding terug te komen of te blijven, ook als het even moeilijk is. Erwin gaat stapsgewijs te werk, legt dingen op een praktische manier uit, stelt hele scherpe goede vragen en begeleid je zo stap voor stap door het proces heen met goede handvatten om tot gedragsverandering te komen. Wij hebben elkaar door deze relatietherapie weer teruggevonden, en zijn erg dankbaar voor deze relatie 2.0."
Bas en Kristina
We waren ons bewust dat wij in een vicieuze cirkel zaten, de communicatie tussen ons was ver te zoeken, we wisten alleen niet hoe dit te doorbreken. We moesten even een spreekwoordelijke drempel over, maar al tijdens het eerste gesprek vielen er wel puzzelstukjes op hun plek. Wat kun je het jezelf en je relatie soms moeilijk maken!! Wij hebben zo ontzettend veel gehad aan onze sessies bij Erwin. Het heeft ons inzichten en handvatten gegeven. Wij zien nog elke dag blij dat we de stap hebben gezet om hulp te zoeken.
Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.
Raymond en Liset
Het afstellen van de juiste snaar in een relationeel gesprek, kan thuis een uitdaging zijn. Bij Erwin ben je niet bezig met afstellen want dat doet hij, door met zijn vraagstelling ervoor te zorgen dat je niet afwijkt van het doel. Want hij vraagt door en laat je bewuster nadenken. Bij ons heeft dit geresulteerd dat we de verbinding weer terug vonden!
Luuk en Elsbeth
Binnenkort vieren wij ons 25-jarige huwelijksfeest. Dat voelt nu heel vanzelfsprekend, maar dat was het zeker niet. We hebben elkaar weer gevonden dankzij deze relatietherapie. Erwin heeft ons geholpen om beter te communiceren, onze patronen te doorbreken en in verbinding met elkaar te blijven, juist ook als het moeilijk wordt. Erwin zag heel scherp in wat voor patronen we terecht waren gekomen. Hij is vervolgens met ons aan de slag gegaan om ons tot inzicht én gedragsverandering te bewegen. Dat deed hij geduldig, respectvol, creatief en vasthoudend. We zien weer liefde en toekomst met elkaar en dat is een feestje waard!
Thomas en Amélie
Erwin heeft ons geholpen met het in kaart brengen van onze relatiepatronen en de gevolgen hiervan. Hij stelt eerlijke en persoonlijke vragen waardoor je snel tot de kern komt. Ook zijn de sessies hulpvol geweest om het perspectief van de ander beter te begrijpen en je beter in te kunnen leven. Mede door te focussen op de communicatie (met behulp van enkele tips) kunnen we nu makkelijker gezamenlijk het gesprek aangaan en de verbinding met elkaar behouden. Oók bij moeilijke onderwerpen en in moeilijke situaties.
Tim
Ik heb mijzelf beter leren kennen tijdens de therapie. Waar mijn valkuilen liggen en ik ben aan de slag gegaan om mijn ingesleten te patronen aan te pakken en te veranderen. Mijn lichaam gaf al tijden signalen af dat ik mentaal niet lekker in mijn vel zat, Erwin heeft mij geleerd deze te herkennen en serieus te nemen.
Marc
Ik ben met een grote klap plots in een zware burn-out terecht gekomen. Kort na die klap maakte ik kennis met Erwin en ben ruim een jaar bij hem in behandeling geweest. Zijn vermogen om te verbinden, de rust te bewaren en mij inzicht in mijn eigen patronen te geven maakte dat ik me veilig voelde en gehoord. Daarna hebben we vele stappen doorlopen. Waar nodig was Erwin streng om patronen zichtbaar te maken en tijdens andere momenten liet hij weten dat ik minder streng voor mezelf moest zijn. Maar steeds met een behandelplan voor ogen. Dat gaf mij rust en vertrouwen. Ik ben Erwin dankbaar dat hij de gids was in de reis die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Ik ben er veel beter uitgekomen dan ik 5 jaar voor mijn burn-out was.
Faye en Jaro
Erwin is een fijne gesprekspartner die inspringt op de juiste momenten en vragen stelt die je aanzetten tot nadenken. Tijdens de relatie therapie voelde ik mij gehoord en gezien.'
Marieke en Michiel
De sessies met Erwin hebben ons inzicht gegeven in de aannames die wij in onze relatie deden. Door de gesprekken zijn we meer over onszelf en elkaar te weten gekomen. De begeleiding voelde heel oprecht en betrokken. Het heeft ons verder geholpen.
Pelle en Yaden
Tijdens onze afspraken met Erwin zijn wij erachter gekomen dat wij eigenlijk het beste met elkaar voor hebben, maar dit niet altijd van elkaar zien. Erwin heeft door met ons in gesprek te gaan ons laten inzien wat wij eigenlijk bedoelen. Hierdoor snappen wij elkaar beter en hebben wij het weer heel leuk samen. Dit willen wij dan ook iedereen aanraden die even in de rats zit. Tevens zet Erwin een vertrouwde sfeer neer en oordeelt niet. Hierdoor is het aangenaam om het gesprek te voeren.
Jaap
Na een fikse teleurstelling bij een eerste psycholoog heeft Erwin mij geweldig geholpen bij mijn burn-out. Elk gesprek gaf mij handvaten voor mijn verdere herstel. Geweldig hoe persoonlijk en invoelend Erwin je begeleidt: heb echt altijd het idee gehad dat hij er volledig voor mij was!
Irene en Herman
De relatietherapie bij Erwin heeft ons opgeleverd dat we, na een moeizame periode, elkaar weer hebben gevonden, geleerd hebben elkaar dieper te bevragen, onze verschillen te accepteren en soms juist de gezonde discussie daarover te voeren. Eerder gingen we dat uit de weg, maar dit levert zoveel meer op! Veel dank, I en H
Ronald en Wanda
Je hebt ons nieuwe inzichten gegeven en ons patroon doorbroken. We zijn ons ervan bewust dat het hard werken blijft, maar het onbegrip dat we hadden heeft plaats gemaakt voor wederzijds respect voor elkaar en elkaars karaktereigenschappen. Nogmaals bedankt, je bent onze redding geweest en daar zijn we je eeuwig dankbaar voor.
Milan
Erwin heeft mijn geholpen om mij uit mijn dagelijkse hyper en adrenaline standaard te halen. Het leven weer opnieuw te relativeren. Helpen bepalen wat nou belangrijk is in mijn leven. Mij laten inzien: “doe ik dit nu voor mijzelf of voor iemand anders”? Erwin kan heel goed aanvoelen, inleven en adviseren. Ik zou Erwin zeker aanraden!
Karin en Peter
Na een aantal sessies bij Erwin hebben wij een betere communicatie in onze relatie kunnen realiseren. Erwin heeft ons geholpen door te kijken naar beide visies zonder partij te kiezen. Tevens heeft Erwin ons kennis laten maken hoe om te gaan met onderliggende gevoelens en hoe we die het beste onderling kunnen adresseren. Erwin zorgt dat je op je gemak voelt tijdens een uitdagend traject. Door zijn humor, eerlijkheid en positiviteit zijn wij zeer tevreden met het traject dat we hebben doorlopen.
Dylan en Pascalle
Na een wat twijfelachtige start van onze kant, is het ons samen met Erwin gelukt de essentie van onze relatieproblemen bloot te leggen. Bij zowel triviale issues als belangrijke zaken, maakten we geen ruzie om de lieve vrede te bewaren. Wat we beide wel deden was ‘zegeltjes’ plakken om zo een steeds groter ‘spaarboekje’ vol frustraties te verzamelen die bij elke nieuwe botsing wel in gedachten werd meegenomen. Door meer open te zijn en juist wel op een later moment terug te komen op meningsverschillen, wordt de angel er uitgehaald en krijgen we meer begrip voor elkaar.
Bas en Anja
Mijn vrouw en ik zijn vier keer bij Erwin geweest toen we tegen een steeds terugkerende ruzie aanliepen in onze relatie. Erwin heeft ons geholpen met volledig respect voor onze beide visies en zonder enige partij te kiezen. Hij liet ons inzien, welke onderliggende waarden bij dit dilemma in het spel waren en hielp ons elkaars visie te begrijpen en respecteren. Hierdoor kunnen we erover met elkaar in gesprek blijven en hebben we besloten om later dit jaar te trouwen. Dankjewel Erwin voor je betrokkenheid, begrip en tips!
Job en Cora
De sessies bij Erwin hebben ervoor gezorgd dat we inzicht hebben gekregen in de patronen die wij hadden ontwikkeld binnen onze relatie. De afstand tussen ons werd daardoor steeds groter. Doordat Erwin precies de juiste vragen stelt en al snel het echte pijnpunt gevonden heeft, hadden wij aanknopingspunten om weer verder te bouwen aan onze relatie. Al na een aantal gesprekken merkten wij dat we weer dichter bij elkaar kwamen. Erwin is een vakkundige professional die tijdens het traject ruimte geeft voor humor, eerlijkheid en positiviteit waardoor we het traject inmiddels zeer tevreden hebben afgerond.
Paul
De wandelsessies van Erwin waren een verademing. De wandeling zorgt voor een ongedwongen en relaxte sfeer. Belangrijke punten worden op zeer prettige wijze besproken. De oefeningen hebben zeker een toegevoegde waarde. Na een aantal sessie merk je dat er verandering ontstaat. Waarbij ik een belangrijke mate van controle hield. Al met al een heel prettige en succesvolle ervaring. Zeker een aanrader!
Birgitte
Onze wandelsessies hebben me goed geholpen een beter beeld van mezelf te krijgen, en de situatie waarin ik verkeer. Zelf ervaar ik dat ik meer zelfvertrouwen heb en meer ruggengraat.
Mark en Irene
Na bijna 7 jaar samen erkenden we dat we oude patronen uit het verleden vertoonden en zich dat uitte in (communicatie) patronen in onze relatie waar we beiden last van hadden. Hierop hebben we samen de keuze gemaakt om een afspraak bij Erwin te maken. Erwin is een zeer toegankelijk persoon die je op je gemak weet te stellen, goed luistert, je de ruimte geeft en je professioneel begeleid. Betrokken, met soms een vleugje humor, geeft hij je een veilig gevoel en helpt hij op een fijne wijze met bruikbare tips. Wij hebben na een aantal waardevolle sessies onze onderlinge communicatie sterk verbeterd en we voelen ons weer veel veiliger en gemakkelijk bij elkaar, ook als we het even niet eens zijn. Wij zijn Erwin erg dankbaar en raden hem dan ook zeker aan!
Sven en Charlotte
Als jong stel is de twijfel erg groot wanneer je overweegt een relatietherapeut in te schakelen, dat is toch pas nodig als je al 30 jaar getrouwd bent en de sleur er in komt? Toch de stap gezet en enorm blij dat we dit gedaan hebben. Inzicht gekregen in de (soms destructieve) patronen die we samen hebben opgebouwd, opnieuw geleerd met elkaar te communiceren en concrete handvatten gekregen om er voor te zorgen dat problemen of irritaties direct aangepakt worden. Kortom: beide weer heel veel zin om samen de toekomst tegemoet te gaan dankzij de hulp van Erwin!’
Veronique
Bedankt voor onze, voor mij waardevolle, sessies. De sessies leveren mij een verdiept en scherpe inzichten op, in voor mij belangrijke situaties en omstandigheden. Hierdoor kon ik veel beter mijn eigen rol kijken en me verplaatsen in de ander. Daardoor kreeg ik wel betere handvatten voor nu en in de toekomst om hier om te gaan. Dit leverde mij veel emotionele rust op.
Joanne
De gesprekken hebben me daardoor veel meer gebracht dan dat ik had durven hopen. Ik ontdekte wat ik voelde en hoe spannend dat was. Ik ontdekte wat ik niet mocht voelen, denken, geloven. Me te richten op wat er gebeurt in het hier-en-nu. Uit de grond van mijn hart: dankjewel
Jan Peter
De sessies bij Erwin hebben een verhelderende kijk op mijn leven en relatie gebracht. Ik heb door de aanpak van Erwin de kern van mijn problemen weten te herkennen en ben ze stapsgewijs aan het aanpakken. Al met al een erg goede ervaring gehad bij Erwin en ik raad hem dan ook zeer zeker aan.
Wouter en Robert
Zoals gezegd heb ik de therapie als zeer fijn ervaren, en heb ook heel duidelijk het gevoel gehad dat je weet waar je mee bezig was, ik ervoer je als zeer professioneel. Maar ook betrokken. Ik denk dat je een goede mix hebt in je therapie tussen deze twee. Ik ben je zeer erkentelijk voor je hulp, want hier is toch wel een groot wonder gebeurd.
Silke
Ik wil je hartelijk danken voor onze gesprekken. Ik heb deze als zeer prettig ervaren. Ik kom snel samen met mijn partner
Willem
Ik was op een punt in mijn leven beland dat ik door een echtscheiding niet alleen pijn en verdriet ervoer maar juist ook vragen had zoals “ Welke weg moet ik nu inslaan? Hoe kom ik weer dichter bij mezelf? Waar kan ik nieuwe energie uit halen voor de toekomst? En hoe dan? Nu, een maand of vijf later, ben ik blij dat Erwin mij in dat proces geholpen heeft. Een betrokken mens, die geen notities nodig heeft omdat ie goed luistert en onthoudt. Altijd vriendelijk maar nooit vaag of soft. Ik was er erg bij gebaat om mijn eigen “valkuilen” te leren herkennen, te benoemen en soms ook te visualiseren. Simpele symbolen/triggers in je kop krijgen , bijv. van “verrek, nou doe ik toch weer xxxxxx terwijl eigenlijk yyyyy is wat ik diep in mijn hart wil en goed voor me”. Dat heeft mij erg geholpen, stap voor stap, de rest moet je toch zelf doen. Ik ben heel blij dat Erwin mij begeleidt heeft in dit lastige stuk van mijn leven.
Bart
Op een, voor mij, zeer prettige manier heeft Erwin mij handvatten gegeven om om te gaan met stress die op werk veroorzaakt werd. Na elk gesprek liep ik weer weg met nieuwe inzichten en praktische tips hoe ik de stress kan voorkomen.
Diane
De sessies hebben mij opgeleverd dat ik me ben gaan realiseren dat we als mens altijd een keuze heb in welke gedachten of gevoelens ons leiden. Elke dag opnieuw kan ik kiezen voor de liefde. Het levert me kracht en zelfinzicht op, welke ik niet had ontdekt als ik angst of pijn voorop zet. Dankjewel!
Sabine en Diane
De sessies hebben mij opgeleverd dat ik mij durf uit te spreken, hier, in het moment. Wat mij erg is bijgebleven, is dat Erwin voor mij verwoordde: "Sabine, zodra jij stil wordt, heb je juist iets te zeggen." Naast veel kleine en grote inzichten in mezelf en in mijn vrouw, heeft dit inzicht ervoor gezorgd dat de communicatie tussen Diane en mij niet stopt bij onenigheid.
Jantine
Ik heb Erwin ervaren als een professioneel therapeut met echte aandacht. Hij neemt de tijd om naar je te luisteren, ook als je verhaal doen wat langer duurt. Daarnaast kijkt hij vervolgens welke aanpak bij je past. Dit heeft heel goed uitgepakt. Je krijgt volledig het gevoel om jezelf te zijn en de tijd te nemen. Erwin helpt je om dichtbij je gevoel te komen. Ik zou Erwin dan ook zeker aanbevelen!
Bas en Evelien
Wij zijn ruim een jaar bij Erwin geweest voor relatietherapie en hebben hem ervaren als een persoon waarbij je je snel op je gemak voelt. Hij heeft ons gestuurd en begeleid in het vinden van belangrijke waardes in onze relatie. We kregen er weer hoop en zagen en waardeerden weer elkaars positieve eigenschappen. Met de handvatten die we bij Erwin hebben gekregen denken we nu op eigen kracht verder te kunnen!
Mark en Pamela
We were very pleased with the way you gave direction to and clearify our “problem”. Speaking for myself, It did help me a lot to view things from other perspectives. It gives more Inside information whats really going on, when certain things happens. You did really help me with the advice that I should speak more with my heart and my feelings.
Yonna
'Erwin werkt vanuit zijn buik. Niet volgens een boekje of methode. Scherp en confronterend maar vanuit vertrouwen en verbinding. Soms dus net daar waar het ongemakkelijk is of pijn doet, maar precies waar je het nodig had. Het heeft mij echt geholpen zelfbewuster, meer in verbinding en zachter naar mezelf en mijn partner te zijn.'
Zoë
Heel erg bedankt voor al je hulp, ik vond de sessies echt top! Mentaal gaat het erg goed, ik voel me weer gelukkig.
Arno
Toen een heftige levensgebeurtenis op mijn pad kwam ben ik in contact gekomen met Erwin. Hij heeft de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren en vragen te stellen waardoor hij mijn situatie helemaal begreep. Door de inzichten die hij mij vervolgens heeft gegeven ben ik vanuit een ander perspectief naar mijn situatie gaan kijken. Hierdoor heb ik mijzelf beter leren kennen en kan ik dichter bij mij zelf blijven, ook op de momenten dat het leven tegen zit. Mede dankzij de sessies met Erwin voel ik mij na een moeilijke tijd een rijker mens en kijk ik positief naar de toekomst.
Sandra en Floris
‘Door onze gesprekken met Erwin zijn wij ons bewust geworden van onze (communicatie)patronen. Erwin heeft ons geholpen deze te doorbreken’.
Mark
Dat je altijd bij je eigen gevoel moet blijven en daar nooit aan moet twijfelen. Als je in een situatie zit die niet goed voor je is, je er altijd uit moet stappen en aan jezelf moet denken. Je moet ook je zelf nooit voor een ander weg cijferen, maar blijf bij je zelf. Je mag je eigen wensen/mening/gevoelens hebben en deze ook zeker uiten. Dit is een goede les die ik heb geleerd. Erwin laat je dit op een prettige manier inzien en met juiste vragen en confrontaties.
Wijnand en Sara
De sessies bij Erwin hebben we als warm en veilig ervaren. Erwin luistert zonder oordeel en kan de kern snel raken. We werden bewust van onze eigen patronen en kregen meer begrip voor onszelf en elkaar. Bepaalde situaties zoals een ziekte kan je in een relatie niet veranderen. Erwin heeft ons inzichten gegeven om de verbinding met elkaar weer terug te vinden. We staan weer in ons kracht en kunnen onze behoeftes duidelijker met elkaar bespreken.
Arjan
Ik heb enorm veel geleerd van Erwin. De sessies met Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik meer structuur heb in mijn werkzaamheden, meer zelfreflectie heb en mijn stress nu onder controle weet te houden. Erwin is bovenal een prettig persoon die erg begripvol is!
Olivier en Cassandra
Nadat we enige tijd niet comfortabel in onze relatie zaten hebben we een afspraak met Erwin gemaakt. Wij hadden direct een goed gevoel over wat Erwin voor ons kon betekenen. Wij hebben Erwin ervaren als toegankelijk, professioneel, sympathiek, bedachtzaam en doortastend. Na slechts 3 sessies en wat bijbehorend huiswerk hadden wij elkaar weer helemaal gevonden en was het comfort en de sprankel in onze relatie terug. We gaan er vanuit dat het nooit meer nodig is maar mocht dat toch het geval zijn, weten we Erwin te vinden.
Johan en Marloes
Erwin heeft ons geholpen om beter te communiceren met elkaar. Hij heeft ons onze valkuilen laten ontdekken en zeer bruikbare en concrete tips gegeven. Onze relatie gaat nu nog een laagje dieper. Erg dankbaar voor.
Martijn en Ilse
Met een aantal sessies heeft Erwin ons goede inzichten gegeven in hoe wij naar elkaar kijken in onze relatie. Erwin heeft ons absoluut geholpen met de aanzet onze relatie naar een hoger plan te tillen. Ons advies, wacht niet maar ga het gesprek aan, bij ons heeft het zeer goed gewerkt!
Stefan
Ik ben op zoek gegaan naar psychologische hulp doordat relatieproblemen en ruzies met mijn vrouw leken te verergeren. Het leek alsof we in een neerwaartse spiraal zaten. Aanvankelijk was het een grote stap om hiervoor hulp te zoeken maar achteraf viel het allemaal mee. Door de gesprekken met Erwin kwam ik tot beter inzicht in mijn communicatiepatronen en het functioneren van onze relatie. Dit heeft ons houvast gegeven om weer meer begrip voor elkaar te hebben en ruzies te voorkomen. Erwin heeft een open en informele stijl, hij komt rustig over, kan met de juiste metaforen een spiegel voorhouden en heeft ons weer op het juiste pad gekregen. Ik zou het dus (ook al heb je twijfels) aanraden.
Krista en Arjan
Door de combinatie van scherpe analyses en mensenkennis heeft Erwin in zo’n tien interactieve sessies onze relatie weer nieuw elan gegeven. Erwin heeft een plezierige actieve stijl (geen "wat denk je zelf methode"). Hij gaf ons inzichten in onze patronen en drijfveren. Tevens werden wij uitgedaagd gericht aan de slag te gaan met de opgedane inzichten. Omdat spanningen heel normaal zijn en horen bij een druk sociaal-maatschappelijk leven, is op deze manier elkaar opnieuw leren kennen binnen je relatie ‘good-value-for-money’.
Veronique en Carl
Erwin heeft ons goed en op korte termijn direct kunnen begeleiden in slechts vier afspraken, waarin we veel geleerd hebben over onszelf, in relatie tot elkaar en de patronen waar we ons in begeven. Hij doorzag ons vlot, waardoor de gesprekken nuttig waren. Vooraf twijfelde ik of het zin had om de kort beschikbare tijd (voor vertrek van werk in het buitenland) hiervoor te gebruiken, maar het was het dubbel en dwars waard
Marcel
Ik heb veel gehad aan de sessies. Met name de oefeningen hebben mij veel inzicht in eigen handelen en denkpatroon opgeleverd, waardoor ik nu veel beter in staat ben om keuzes te maken en daarmee rust en overzicht te creëren voor mijzelf.
Menno
Erwin heeft mij erg goed geholpen met het 'terugvinden' van mezelf. Hij heeft een goede kijk van buitenaf en heeft mij door middel van vragen en opdrachten goed geholpen. Hij luistert aandachtig en zegt waar het op staat. Daarnaast heb ik onze gesprekken als zeer prettig ervaren.
Andy
Het profiel van Erwin sprak mij het meeste aan. Zonder enige verwachtingen of scepticisme heb ik mij volledig opengesteld. De methodiek van Erwin zorgde meteen voor een vertrouwensrelatie. Na tijdenlang een grijs persoon in de spiegel te zien zie ik nu meer kleur en een bredere horizon. Zijn kracht ten opzichte van mij was met het nu en morgen bezig zijn waardoor de oorzaken en gevolgen van mijn klachten acceptabel werden.
Margriet
Erwin is een professioneel en ervaren begeleider. Hij confronteerde me door oefening te laten doen, hoe je het ook anders kunt bekijken Hij luistert goed en analyseert daarna. En voegt toe waar nodig is. Zo wordt het probleem lichter of opgelost
Ronald en Madelon
bij Erwin hebben we gevonden wat we zochten: iemand die met ons meedacht, iemand die goed kon luisteren, toeliet wat voor ons belangrijk was en ruimte liet voor een lach en een traan. Erwin heeft ons weer nieuwe inzichten gegeven waar we zeker weer verder mee kunnen
Adrien
Als ik terug kijk naar onze sessies ben ik heel dankbaar dat ik bij jou ben geweest. Jouw manier paste precies bij wat ik nodig had. Je bracht mij meteen tot rust en hielp mij bewust worden van mij zelf en de strijd die ik had. Dank zij jou heb ik weer leren voelen en mijn emoties serieuzer leren nemen. De situaties die je creëerde waren voor mij zo efficiënt (ook doods bang in het begin maar daarom werkte bij mij, denk ik achter af).
Sandra en Ewe Jan
Wij vonden het goede gesprekken met goed gevoel erbij. Je koos geen partij en probeerde bij beide achter de gevoelens te komen en er een oplossing voor te bedenken. We proberen nu meer te praten en dat is wel fijn. Ook is het weer gezelliger samen.
Evelien
Wat is er in een korte tijd veel in mij veranderd. Jij hebt me geholpen om mijn gevoel en verstand weer samen te brengen. Steeds weer met mijn ademhaling naar mijn gevoel...het niet vast zetten, afwijzen, beredeneren...het er laten zijn.....Mezelf waarde toekennen en de ander zijn waarde toekennen...in liefde tegemoet treden en grenzen neerzetten...vergt ook oefening maar ik snap ten diepste waarom dit belangrijk is voor mezelf en de ander. Al met al een vruchtbaar resultaat van onze sessies.
Marike
Ik heb zo ontzettend veel aan de gesprekken met jou gehad en denk er nog bijna dagelijks aan .
Aafke
Mensen in mijn omgeving aan dat het beter met me gaat en ook zie ik in de vakantiefoto's meer ontspanning in mijn gezicht. Er is een sprake van bewustwording en ik sta ik op het pad in de juiste richting en verandering kost tijd. Ik ga verder op de ingeslagen weg. Dank!

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Op dit moment is de wachttijd ongeveer 7 weken.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP