Aandachtsherstel

Bewust kunnen ontspannen is ook een kunst

Inspanning

Aandachtsherstel je kan het letterlijk zien als het herstellen van iets dat er niet meer is. Dagelijks stellen we ons bloot aan e-mail, app-jes, meningen, gesprekken, reclame en het regelen van dagelijkse bezigheden. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

 

Rust Nodig

Daarnaast wordt er ook van ons hele gerichte activiteiten gevraagd: werk, serieus gesprek, etc. Onze hersenen zijn voortdurend bezig om te bepalen wat belangrijk is. Wij realiseren ons dat niet altijd, maar het is ‘cognitieve topsport’. We merken het pas als we vermoeid raken, geïrriteerd en overspannen worden. Onze hersenen hebben rust nodig. Surfen op het internet, gamen, televisie kijken helpen juist niet om de hersenen te ontspannen. Hoewel het ontspannen lijkt, we moeten even niets, is het effect op onze hersenen het tegenovergestelde. Het is namelijk meer van hetzelfde. Het is belangrijk dat we onze hersenen loskoppelen van al die keuze stress (waar moeten we aandacht aan schenken). Nu blijkt uit onderzoek dat wandelen in de natuur één van de beste manieren is om onze hersenen los te maken van die constante roep om aandacht. Nog beter is het wanneer je tijdens die wandeling ook korte oefeningen doet om de ‘hersenen vrij te laten’. Wanneer je dit herkent is het een goed idee om een wandelcoaching afspraak te maken. Want na zo’n wandeling is aangetoond dat je aandacht, geheugen en cognitief vermogen worden versterkt!

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP