Gelukkig in je relatie

Hoe gelukkig ben jij in je relatie?

Hoe gelukkig ben jij in je relatie?

Als je lang samen bent, zegt dat niets over hoe gelukkig je in je relatie bent. Hoe stabiel is de jouw relatie en hoe tevreden ben je daarover? Je kan over heel veel dingen tevreden zijn in je relatie, maar als er één ding is waar je heel ontevreden bent kan dat zwaar wegen. Het is zo essentieel voor jou dat je er nauwelijks omheen kan. In willekeurige volgorde geef ik je een aantal zaken die voor stellen die ik spreek belangrijk zijn:

Intimiteit (aanraken, knuffelen, zoenen etc.)
Tijd voor elkaar
Kunnen praten over wat je bezig houdt/ Communicatie
Voldoende goede seks
Je begrepen voelen dor de ander
Je geliefd voelen door de ander
Ruimte krijgen om je eigen dingen te doen
Elkaar inspireren
Leuke dingen samen doen
Omgaan met verschillen
Bovenstaande punten houden natuurlijk verband met elkaar. De één vindt het ene belangrijker dan de ander. En dan is het ook nog zo dat de ene partner zegt heel tevreden te zijn met de onderlinge communicatie terwijl de ander heel ontevreden is. Ga er dus maar aanstaan. Ik merk in mijn gesprekken met stellen dat als er verschillen ontstaan/zijn in de kwaliteit van de relatie dat deze vaak niet goed of helemaal niet worden besproken. Ruzie of juist een gebrek aan praten met elkaar is het gevolg. Onenigheid hebben hoort bij een relatie. Als je nooit onenigheid hebt moet je toch eens achter je oor krabben: bespreken we wel alle belangrijke dingen. Daarnaast blijkt dat naarmate partners vergevingsgezinder zijn, ze meer tevreden zijn over hun relatie. In elke relatie komt het wel eens voor dat je elkaar kwetst. De vraag is alleen hoe je daarmee omgaat. Blijf je eindeloos conflicten aangaan of kun je op een gegeven moment verder?

Relatie APK

Het kan heel lastig zijn om daarmee om te gaan. Vooral ook omdat stellen vaak te lang wachten met hulp vragen als ze merken dat het minder goed gaat. Soms gaan daar jaren overheen! En uit onderzoek blijkt dat naarmate het escalatie­niveau van ruzies stijgt, therapie steeds minder effectief wordt.

Zie het als een investering in je relatie om er eens bij stil te staan. Een soort relatie APK. Kortdurend, eens in de zoveel tijd. Je relatie kan er zoveel leuker op worden dan dat deze nu is.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

  • Je komt tot de kern van je vraagstuk
  • Ervaren psycholoog
  • Vergoeding voor individuele sessies
  • Goed bereikbaar
  • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP