Loop als een olifant

Hoe Ontspannen

In plaats van rond te galopperen kan je langzaam lopen :). Als je langzaam weet te lopen, zonder het gevoel iets te moeten, ben je op de goede weg.

Loop als een olifantWaarom ontspannen?

Loop als een olifant is een advies van Shunryu Suzuki, een Japanse zenmeester. Eigenlijk zegt hij als je jezelf met aandacht beweegt komt de rust en het begrip vanzelf. Iedere keer als we iets moeten bereiken lopen we onszelf voorbij. Mag jezelf geen doel stellen dan? Mag je niets willen bereiken? Zeker wel, weet alleen wel dat als je de illusie met je meedraagt dat alles maakbaar is creëer  je je eigen onrust. Bereik je wel je doelen maar kom je nergens

Hoe loop je als een olifant?

Dat gevoel ken je misschien ook maar al te goed. Je hebt iets voor elkaar gekregen, maar wat overblijft is een gevoel van leegte of de stress om weer verder te moeten. Dat betekent dat je slechts gehaast hebt. Stel jezelf de vraag wat belangrijk is voor jou. Doe de dingen met aandacht zodat je in alles wat je doet ook jezelf meeneemt. Of anders gezegd: haast jezelf langzaam en loop als een olifant.

In de hoop je te ontmoeten,

Erwin

Opt In Image
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de rust in je hoofd blijven ervaren?  Activiteiten, tips en inzichten die je daarbij helpen. Zo kan je opgeladen de wereld tegemoet treden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.