Over mij

Erwin Smidt, relatietherapeut, therapeutMijn achtergrond

Begin jaren 90 heb ik mijn studie Psychologie afgerond. Ik heb me altijd al gericht op het ontwikkelen van mensen. Mensen en teams in organisaties en op individuele basis. Intensieve opleiding gevolgd in het lichaamsgericht werken met mensen. Een prachtige aanvulling op mijn ervaringen en kennis als psycholoog. Daarnaast zijn meditatie en de natuur, voor mij ook belangrijke bronnen waar vanuit ik werk.

Persoonlijke ervaringen en mijn werk

Mijn studie psychologie was voor mij een logische keus. Eigenlijk was ik zo lang ik mij bewust ben gefascineerd door mensen. Wij hebben allen onze eigenaardigheden. De goede en de slechte kanten. We zijn trots op de goede kanten en laten onze mindere kanten liever onzichtbaar. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is me dat heel duidelijk geworden: je bent pas heel wanneer je beide kanten van jezelf wil en kan zien. Heling gaat wat mij betreft niet over het feit dat alles goed of prettig of perfect dient te zijn. Heling gaat over het onder ogen zien van wie je bent inclusief de mooie en de lelijke kanten. In die zelfde ontwikkeling is ook meditatie in mijn leven gekomen.

Waar kan ik jou helpen

Jou laten zien waar het wringt. Je motiveren om er echt iets mee te doen. Ik weet hoe lastig dat kan zijn. Ik heb mijn schaduwkanten ook onder ogen gezien. Het geeft uiteindelijk juist kracht wanneer je je niet voor jezelf of de ander hoeft te verbergen. Die kracht help ik je te vinden ook al is dat soms niet gemakkelijk.

Radio Interview

interview relatietherapeutHet radioprogramma Bert op 5 (radio 5) heeft een item “wat een vak”. Deze keer was het vak “relatietherapeut”. Leuk om mijn verhaal te kunnen doen op de radio. Luister mee.

Eén reactie

  1. ga zo door!

Reageren is niet mogelijk