Mindful Wandelen

In stilte rustig wandelen met mindful oefeningen die je helpen de rust en stilte (telkens) weer terug te vinden. Zodat je oplaadt en met aandacht bent: Mindful Wandelen.

Mindful Wandelen hoe gaat dat?

Met elkaar wandelen in stilte afgewisseld met  aandachtsoefeningen rondom de prachtige hei van Amersfoort. Op 4 vrijdagen in het jaar van 10.00 tot plusminus 12.15 (in deze tijd wandelen we maximaal 6 kilometer). Elke vrijdag is in een ander seizoen en heeft een eigen thema.

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. 2 weken van tevoren krijg je een mail met praktische informatie: waar moet je hoe laat zijn en wat mee te nemen. In deze mail is ook een link naar een video over ademhaling, bewegen in het ritme en het werken met een mantra waardoor de wandeling nog meer diepgang krijgt.

Makkelijk te bereiken met de auto. Kom je met de trein dan word je opgehaald van het station.

Data Mindful Wandelen

 Vrijdag van 10.00 uur tot plusminus 12.15:

2019

  • 4 januari = mindful nieuw jaar
  • 5 april = in rust en ontspanning bewegen

Wat vonden anderen van het Mindful Wandelen

"Fijn om halverwege onze intensieve praatdag een wandeling in aandacht te doen. Prachtige omgeving en aandachtoefeningen die je meer bij jezelf brengen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Dank Erwin!"

olga-boogaers

Olga Boogaers 26/09/2016

Met een groep op andere dagen?

Met een groep van minimaal 5 kan je met mij overal in Nederland Wandelen met Aandacht. Vul het contactformulier in voor een programma op maat (geef in het formulier aan dat je een programma op maat wil).

Individueel: wandelcoaching

Heb je een vraagstuk dat je graag wil bespreken los van de sleur van alle dag? Dat kan! Maak gerust een afspraak.

Geef je ideeën benen: positieve effecten van wandelen

In een grootschalig experiment aan de Stanford Universiteit (Marily Opezzo en Daniel Schwartz, 2014) is de belangrijkste conclusie dat wandelen je creatievere ideeën geeft. In de experimenten lieten ze mensen zowel binnen op de lopende band als buiten in het bos wandelen. Na de wandeling werd de creativiteit getest. Degenen die hadden gewandeld waren tot wel 81% meer creatief dan degenen die binnen op de stoel waren blijven zitten. Wanneer je buiten wandelt blijft je ook nog eens langer creatief en kom je tot meer en meer uitzonderlijke ideeën.

Opt In Image
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de rust in je hoofd blijven ervaren?  Activiteiten, tips en inzichten die je daarbij helpen. Zo kan je opgeladen de wereld tegemoet treden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.