Mindful Wandelen

Onrustig gevoel, veel gedachten en voortdurend bezig. Zit jezelf teveel op de huid en verlang je naar rust en aandacht, maar kan je dat maar lastig vinden? Mindful Wandelen is een uitkomst. In stilte rustig wandelen met mindful oefeningen die je helpen de rust en stilte (telkens) weer terug te vinden. Zodat je oplaadt en met aandacht bent: Mindful Wandelen.

Mindful Wandelen hoe gaat dat?

Met elkaar wandelen in stilte afgewisseld met  aandachtsoefeningen rondom de prachtige hei van Amersfoort. Op vrijdagen van 10.00 tot plusminus 12.30 (in deze tijd wandelen we maximaal 6 kilometer) In rust wandelen en buiten in aandacht genieten, staat voorop. In elke Wandeling werken we met een specifiek thema. Hieronder staan de data met het thema van die dag.

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. 2 weken van tevoren krijg je een mail met praktische informatie: waar moet je hoe laat zijn en wat mee te nemen. In deze mail is ook een link naar een video over ademhaling, bewegen in het ritme en het werken met een mantra waardoor de wandeling nog meer diepgang krijgt.

Makkelijk te bereiken met de auto. Kom je met de trein dan word je opgehaald van het station.

Data Mindful Wandelen

 Vrijdagen van 10.00 uur tot plusminus 12.15:

2018

  • 7 september = uit je hoofd in het leven

Wat vonden anderen van het Mindful Wandelen

De wandeling vrijdag vond ik een mooie ervaring, de combinatie van lopen in stilte, bewust zijn van je ademhaling, ritme, en de mantra!

DSC06589

Gienke Garst 25/05/2016

Met een groep op andere dagen?

Met een groep van minimaal 5 kan je met mij overal in Nederland Wandelen met Aandacht. Vul het contactformulier in voor een programma op maat (geef in het formulier aan dat je een programma op maat wil).

Individueel: wandelcoaching

Heb je een vraagstuk dat je graag wil bespreken los van de sleur van alle dag? Dat kan! Voor mijn visie op coaching en voor het maken van een afspraak klik op deze link.

Wandelretraite

In alle rust focussen op datgene wat belangrijk is voor je. Wanneer doe je dat nou? In  juni 2018. Wandelen, mediteren, persoonlijke begeleiding wanneer dat nodig is. Van vrijdagavond tot zondagmiddag zijn we met elkaar op weg vanuit een landelijk gelegen huis in het Sauerland.

Data:  15, 16 en 17  juni 2018.

 

Mindful Wandelen Mindful Wandelen Mindful WandelenAandachtswandeling Sauerland

Impressie van de retraite

“Iedere voetstap veroorzaakt een fris windje” (Thich  Nhat  Hanh)

Een weekend voor iedereen die aandachtig(er) wil leven, creatiever wil zijn en tot rust wil komen. Het is een verdieping op de vrijdag wandeling. Een retraite in beweging.

Wanneer het lichaam in beweging komt, gaan de grijze cellen op een gegeven moment vanzelf mee. Of we dat nu leuk vinden of niet, het gebeurt. Dit in beweging komen, maakt energie vrij. En deze energie kun je weer gebruiken om tot iets te komen:  een andere manier van kijken naar een situatie, een besluit kunnen nemen of goed luisteren naar wat je lichaam, je hoofd en je hart je te vertellen hebben.

  • We starten het weekend met kennismaken en met jouw vraag of aandachtsgebied
  • We zijn deze dagen in stilte
  • ’s ochtends meditatie en Wandelen
  • Middag ruimte voor jezelf
  • Avond korte wandeling in alle rust gezamenlijk eten en tijd voor uitwisseling van de ervaringen
  • Voor we de nacht in gaan is er tijd voor een kort verhaal en ontspannende muziek

De dagen vinden plaats in een prachtig huis in het Sauerland. Vrijdag  tussen 17.00 en 19.00 is de ontvangst. We vertrekken op zondag om 15.30. De kosten zijn €295,- inclusief verblijf en eten. Carpoolen is een mooie optie om gezamenlijk naar het Sauerland te rijden.

 

Aandachtswandeling Sauerland Aandachtswandeling Sauerland Aandachtswandeling SauerlandBoek: Waar is mijn aandacht

Geef je ideeën benen: positieve effecten van wandelen

In een grootschalig experiment aan de Stanford Universiteit (Marily Opezzo en Daniel Schwartz, 2014) is de belangrijkste conclusie dat wandelen je creatievere ideeën geeft. In de experimenten lieten ze mensen zowel binnen op de lopende band als buiten in het bos wandelen. Na de wandeling werd de creativiteit getest. Degenen die hadden gewandeld waren tot wel 81% meer creatief dan degenen die binnen op de stoel waren blijven zitten. Wanneer je buiten wandelt blijft je ook nog eens langer creatief en kom je tot meer en meer uitzonderlijke ideeën.

Opt In Image
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de rust in je hoofd blijven ervaren?  Activiteiten, tips en inzichten die je daarbij helpen. Zo kan je opgeladen de wereld tegemoet treden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.