Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Ben ik overspannen?

Ben ik overspannen? Deze vraag krijg ik vaak van mensen die zich al een tijd lang gespannen voelen. Het is belangrijk signalen die je krijgt van je lichaam serieus te nemen. Behandeling van overspannenheid duurt korter naarmate de tijd dat je overspannen bent geweest minder lang heeft geduurd. Herstel lijkt wat dat betreft net op het herstellen van een sport inspanning. Hoe zwaarder en langduriger de inspanning hoe langer het herstel duurt.

Wat zijn de verschijnselen van overspannenheid?

Officieel kan je spreken van overspannen wanneer je ten minste drie van onderstaande klachten hebt:

 • Moeheid.
 • Gestoorde of onrustige slaap.
 • Prikkelbaarheid.
 • Niet tegen drukte/herrie kunnen.
 • Emotionele labiliteit.
 • Piekeren.
 • Zich gejaagd voelen.
 • Concentratieproblemen en/of vergeetachtigheid

Zeker wanneer je hier al weken last van hebt dan is het belangrijk dat je dit heel serieus neemt. Waar komt de stress vandaan en wat kan ik doen om de stress te verminderen?

Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving
Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Behandeling van overspannenheid

In de figuur hiernaast zie je wat er gebeurt wanneer je overspannen wordt. Stap 1 is je normale functioneren. Stap 2 is in een piekperiode. Vervolgens is stap 3 het moment dat die piekperiode te lang duurt. Wanneer je dan nog geen gas terugneemt raak je burn-out. Behandeling van overspannenheid in Nijkerk en omgeving is er op gericht dat je in eerste instantie antwoord krijgt op de vraag: ‘hoe heeft het zo ver kunnen komen?’. Je krijgt inzicht hoe jij het altijd gedaan hebt en hoe je het in de toekomst echt anders kunt gaan doen. De behandeling is gericht op duurzaam resultaat.

Mijn naam is Erwin Smidt, ervaren psycholoog. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Ruben
Tijdens mijn gesprekken met Erwin was ik op zoek naar hoe ik concreet anders om kon gaan met (onrealistische) behoeftes en verwachtingen van mijzelf en buitenaf. Wanneer je er midden in zit zie je het misschien niet direct, maar nu kan ik bevestigen dat er na deze sessies gaandeweg een luchtigheid in mijn denken is gekomen die zowel in werk als privé een stuk meer ontspanning geeft.
HansWouter
"De sessies bij Erwin hebben ervoor gezorgd dat ik weer geloof in mezelf en op pad durf te gaan. Zelfs als dat pad onduidelijk is. Ook ben ik mezelf weer serieus gaan nemen; misschien wel door af en toe niet zo serieus te doen"
Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op (graag kort aangeven wat jouw/ jullie vraag is). Vanaf juni 2024 is er wegens drukte helaas een intakestop.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.15 en 9.00 uur

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-18.00 uur. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Routebeschrijving

 • Je komt tot de kern van je vraagstuk
 • Ervaren psycholoog
 • Vergoeding voor individuele sessies
 • Goed bereikbaar
 • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP