Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Ben ik overspannen?

Ben ik overspannen? Deze vraag krijg ik vaak van mensen die zich al een tijd lang gespannen voelen. Het is belangrijk signalen die je krijgt van je lichaam serieus te nemen. Behandeling van overspannenheid duurt korter naarmate de tijd dat je overspannen bent geweest minder lang heeft geduurd. Herstel lijkt wat dat betreft net op het herstellen van een sport inspanning. Hoe zwaarder en langduriger de inspanning hoe langer het herstel duurt.

Wat zijn de verschijnselen van overspannenheid?

Officieel kan je spreken van overspannen wanneer je ten minste drie van onderstaande klachten hebt:

 • Moeheid.
 • Gestoorde of onrustige slaap.
 • Prikkelbaarheid.
 • Niet tegen drukte/herrie kunnen.
 • Emotionele labiliteit.
 • Piekeren.
 • Zich gejaagd voelen.
 • Concentratieproblemen en/of vergeetachtigheid

Zeker wanneer je hier al weken last van hebt dan is het belangrijk dat je dit heel serieus neemt. Waar komt de stress vandaan en wat kan ik doen om de stress te verminderen?

Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving
Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Behandeling van overspannenheid

In de figuur hiernaast zie je wat er gebeurt wanneer je overspannen wordt. Stap 1 is je normale functioneren. Stap 2 is in een piekperiode. Vervolgens is stap 3 het moment dat die piekperiode te lang duurt. Wanneer je dan nog geen gas terugneemt raak je burn-out. Behandeling van overspannenheid in Nijkerk en omgeving is er op gericht dat je in eerste instantie antwoord krijgt op de vraag: ‘hoe heeft het zo ver kunnen komen?’. Je krijgt inzicht hoe jij het altijd gedaan hebt en hoe je het in de toekomst echt anders kunt gaan doen. De behandeling is gericht op duurzaam resultaat.

Mijn naam is Erwin Smidt, ervaren psycholoog. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Tanja
Erwin heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn pieker- en controlegewoonten en de stress die daaruit voort kwam. De sessies volgden elkaar op een logische wijze op en daardoor merkte ik duidelijk progressie. Ook heb ik nu handvatten om zelf hier aan te blijven werken.
Tim
Ik heb mijzelf beter leren kennen tijdens de therapie. Waar mijn valkuilen liggen en ik ben aan de slag gegaan om mijn ingesleten te patronen aan te pakken en te veranderen. Mijn lichaam gaf al tijden signalen af dat ik mentaal niet lekker in mijn vel zat, Erwin heeft mij geleerd deze te herkennen en serieus te nemen.
Marc
Ik ben met een grote klap plots in een zware burn-out terecht gekomen. Kort na die klap maakte ik kennis met Erwin en ben ruim een jaar bij hem in behandeling geweest. Zijn vermogen om te verbinden, de rust te bewaren en mij inzicht in mijn eigen patronen te geven maakte dat ik me veilig voelde en gehoord. Daarna hebben we vele stappen doorlopen. Waar nodig was Erwin streng om patronen zichtbaar te maken en tijdens andere momenten liet hij weten dat ik minder streng voor mezelf moest zijn. Maar steeds met een behandelplan voor ogen. Dat gaf mij rust en vertrouwen. Ik ben Erwin dankbaar dat hij de gids was in de reis die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Ik ben er veel beter uitgekomen dan ik 5 jaar voor mijn burn-out was.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Bergstraat 31
3811 NG
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Di, Do en Vr 9.00-18.00. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

 • Je komt tot de kern van je vraagstuk
 • Ervaren psycholoog
 • Vergoeding voor individuele sessies
 • Goed bereikbaar
 • Aangesloten bij

Erwin Smidt, Psycholoog Amersfoort geregistreerd NVPA lidErwin Smidt, psycholoog Amersfoort, lid NIP