Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Ben ik overspannen?

Ben ik overspannen? Deze vraag krijg ik vaak van mensen die zich al een tijd lang gespannen voelen. Het is belangrijk signalen die je krijgt van je lichaam serieus te nemen. Behandeling van overspannenheid duurt korter naarmate de tijd dat je overspannen bent geweest minder lang heeft geduurd. Herstel lijkt wat dat betreft net op het herstellen van een sport inspanning. Hoe zwaarder en langduriger de inspanning hoe langer het herstel duurt.

Wat zijn de verschijnselen van overspannenheid?

Officieel kan je spreken van overspannen wanneer je ten minste drie van onderstaande klachten hebt:

 • Moeheid.
 • Gestoorde of onrustige slaap.
 • Prikkelbaarheid.
 • Niet tegen drukte/herrie kunnen.
 • Emotionele labiliteit.
 • Piekeren.
 • Zich gejaagd voelen.
 • Concentratieproblemen en/of vergeetachtigheid

Zeker wanneer je hier al weken last van hebt dan is het belangrijk dat je dit heel serieus neemt. Waar komt de stress vandaan en wat kan ik doen om de stress te verminderen?

Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving
Behandeling overspannenheid Nijkerk en omgeving

Behandeling van overspannenheid

In de figuur hiernaast zie je wat er gebeurt wanneer je overspannen wordt. Stap 1 is je normale functioneren. Stap 2 is in een piekperiode. Vervolgens is stap 3 het moment dat die piekperiode te lang duurt. Wanneer je dan nog geen gas terugneemt raak je burn-out. Behandeling van overspannenheid in Nijkerk en omgeving is er op gericht dat je in eerste instantie antwoord krijgt op de vraag: ‘hoe heeft het zo ver kunnen komen?’. Je krijgt inzicht hoe jij het altijd gedaan hebt en hoe je het in de toekomst echt anders kunt gaan doen. De behandeling is gericht op duurzaam resultaat.

Mijn naam is Erwin Smidt, ervaren psycholoog. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Joanne
De gesprekken hebben me daardoor veel meer gebracht dan dat ik had durven hopen. Ik ontdekte wat ik voelde en hoe spannend dat was. Ik ontdekte wat ik niet mocht voelen, denken, geloven. Me te richten op wat er gebeurt in het hier-en-nu. Uit de grond van mijn hart: dankjewel
Bart
Op een, voor mij, zeer prettige manier heeft Erwin mij handvatten gegeven om om te gaan met stress die op werk veroorzaakt werd. Na elk gesprek liep ik weer weg met nieuwe inzichten en praktische tips hoe ik de stress kan voorkomen.
Zoë
Heel erg bedankt voor al je hulp, ik vond de sessies echt top! Mentaal gaat het erg goed, ik voel me weer gelukkig.

Benieuwd naar wat ik voor je
kan betekenen?

Bel gerust of vul het contactformulier in.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

06 517 63 867
welkom@erwinsmidt.nl

Adresgegevens

Arnhemseweg 6
3817 CH
Amersfoort

Werkdagen Ma 9.00-21.00, Wo 9.00-21.00 en Vr 9.00-18.00 Met de avondklok kunnen afspraken tot 20.00 uur worden gemaakt. Online afspraken zijn ook mogelijk.

Wandelcoach afspraken zijn op di en do tussen 9.00 en 17.00

Routebeschrijving

Aangesloten bij

  Neem contact op:

   Eenvoudige relatietips ontvangen? Meld je aan!

   Herstel het contact met je partner aan de hand van deze relatietips!