Burn-out specialist in Amersfoort

Heb jij het gevoel dat je tegen het randje aan zit en ervaar je daardoor allerlei klachten? Voel je je overspannen, vermoeid, energieloos en slaap je slecht? Mogelijk ben je onderweg naar een burn out. Indien je woonachtig bent in Amersfoort of omgeving kun je daarvoor bij mij, Erwin Smidt, in behandeling.

Zo ben ik ook als burn out coach actief voor mensen die uit steden komen als Houten, Soet, Nijkerk, Scherpenzeel, Bunnik, Baarn, Achterveld, Bilthoven, Maarn, Driebergen Zeist, Hilversum, of Nieuwegein. Ik ben als therapeut gevestigd in Amersfoort en biedt hulp en ondersteuning aan mensen die het gevoel hebben overspannen te zijn.

Ik kies er in mijn benadering voor om niet om de zaken heen te draaien. Ik ben dan ook direct en persoonlijk. Klinkt dit als iets dat jij nodig hebt? Neem dan gelijk contact met mij op om de mogelijkheden voor therapie te bespreken.

Om verder te informeren of een afspraak te maken kun je gelijk telefonisch contact met mij opnemen. Ik ben bereikbaar via het volgende telefoonnummer: 06 5176 3867. Je kunt op maandagen, woensdagen en vrijdagen een afspraak met mij inplannen.

Wat zijn symptomen die kunnen leiden tot een burn out?

Een burn out is een mentale en fysieke overbelasting van het totale systeem. De klachten zijn zowel van lichamelijke als psychische aard. Ook je gedrag wordt hierdoor beïnvloed.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende symptomen? Dat betekent dat je lichaam aangeeft dat je tegen je grenzen begint aan te lopen.

Met uiteindelijk een burn out als gevolg. Als je in Amersfoort of omgeving woont kun je in dat geval direct contact opnemen met mij om jouw situatie te bespreken.

  • Weinig energie: mensen met een burn out zijn vaak vermoeid
  • Slapeloosheid: moeilijker in slaap komen of onrustig de nacht doorbrengen
  • Lichamelijke klachten, zoals rugklachten of nekpijn
  • Andere eetlust: een burn out kan de eetlust aantasten
  • Slechter immuunsysteem: word je sneller ziek?
  • Onrustigheid: vaker het gevoel hebben dat je gestrest bent
  • Slechte concentratie: je concentreren op werk of school is moeilijker
  • Geheugenproblemen: je vindt het moeilijker dingen te onthouden
  • Minder zelfvertrouwen: je zelfbeeld is aangetast
  • Depressie en angstigheid

Voor alle duidelijkheid wanneer je een aantal symptomen van bovenstaande lijst herkent betekent het nog niet dat je een burn out hebt. In deze fase ben je overspannen.

burn out amersfoortEr is teveel spanning voor je lichaam. Je teert (hard) in op je reserves. Ga je door dan kan het leiden tot een burn out. Je kan letterlijk niet meer, je hele systeem geeft het op. Zelfs opstaan is dan een hele inspanning. Laat het zover niet komen!

 

 

Mensen die burn out raken zijn zeker een jaar bezig om te herstellen (en sommige echt nog veel langer).

Herken je meerdere symptomen dan loop je tegen je grenzen aan. Het is belangrijk om gas terug te nemen. Indien je nu met therapie begint kan je relatief snel herstellen.

Denk je nu: volgende week wordt het toch rustiger dan komt het wel weer goed, dan ben je jezelf voor de gek aan het houden. Neem contact op en kies voor een andere koers.

Therapie ter behandeling van overspannenheid en burn out

Je lichaam geeft aan dat het tijd is om het rustiger aan te doen terwijl je geest nog steeds zegt dat er van alles gedaan moet worden. Deze tegenstelling moet je onder ogen zien. Leren om goed voor jezelf te zorgen. Aandacht hebben hoe het echt met je is. Daar help ik je mee.

Ik ben als therapeut van mening dat therapie de tegenstelling tussen wat je wil en wat je kan zicht- en voelbaar moet maken.

Wanneer je dit weet én voelt ben je in staat om andere keuzes te maken. Dit is de zwaarste stap voor mensen die overspannen zijn. Ben je burn out geraakt dan ligt de nadruk op herstel en rust en gaan we pas in 2e instantie in op de patronen die tot deze burn out geleid hebben. Aan de hand van deze inzichten kunnen we vervolgens werken aan duurzame oplossingen.

Geen ‘quick fix’, maar een aanpak die ook op de lange termijn de vruchten afwerpt. Mijn behandelmethodes bestaan in de kern uit ACT, en mindfulness. Gemiddeld genomen zijn 5 tot 10 gesprekken voldoende bij overspannenheid. Voor burn out geldt dat er soms meer gesprekken nodig zijn.

Over mij

Ik ben Erwin Smidt en biedt therapie bij overspannenheid en burn out in Amersfoort en omgeving aan. Ik ben afgestudeerd als psycholoog en begeleid al ruim 15 jaar mensen die met overspannenheid worstelen.

Heb zelf ook als adviseur in verschillende organisaties gewerkt en heb de druk die de organisatie op je uitoefent aan den lijve ondervonden. Samen met jou zorg ik voor jouw balans

In mijn benadering geef ik extra aandacht aan het onder ogen komen van zowel je goede als slechte kanten. Ik ben van mening dat heling pas echt aan de orde is als je beide kanten van jezelf kan accepteren.

Laat je overspannenheid of burn out in Amersfoort behandelen

Wil jij meer weten wat ik als therapeut voor je  kan betekenen? Woon je in Amersfoort of omgeving? Ik bied je graag de ondersteuning die je nodig hebt.

Om verder te informeren of een afspraak met mij te maken kun je contact opnemen. Je kunt mij telefonisch bereiken via 06 5176 3867. Ik ben werkzaam op maandag, woensdag en vrijdag.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.